Κλείνουμε τα εργοστάσια με τον Ρέντσι μέσα! – H Ομοσπονδία Κομμουνιστικής Νεολαίας απαντά στην πρόταση του πρώην πρωθυπουργό να ξανανοίξουν εργοστάσια και επιχειρήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κάλεσε να ξανανοίξουν “εργοστάσια, μαγαζιά και σχολεία” και τον ιταλικό λαό να συμβιβαστεί ότι “θα ζήσει 1-2 χρόνια με τον ιό”, απηχώντας τις πιέσεις των βιομηχάνων για γρήγορη επιστροφή στην “κανονικότητα”.

Σε μια χώρα που έπρεπε να φτάσει τους πέντε χιλιάδες νεκρούς, για να πειστεί ο πρωθυπουργός της να κλείσει επιτέλους τα εργοστάσια που γίνονταν πηγή διασποράς του ιού, ενώ τώρα, με τον μακάβριο απολογισμό να φτάνει τις 10 χιλιάδες πλέον, κάποιοι πολιτικοί αρχίζουν ήδη να παίζουν το ρόλο του λαγού των βιομηχάνων και άλλων επιχειρηματιών, που δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τα κέρδη τους να στραγγαλίζονται για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ως “μπροστάρης” βγήκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην ηγέτης του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, που αποχώρησε από το κόμμα του πριν μερικούς μήνες και έχει ιδρύσει το δικό του πολιτικό μόρφωμα “Italia viva”. Σε συνέντευξή του, ο Ρέντσι δήλωσε πως ο ιός θα “μας πονά όχι για βδομάδες, αλλά μήνες και μήνες.” προσθέτοντας πως “αν μείνουμε κλειστεί ο κόσμος θα πεθάνει της πείνας”, καλώντας “να ζήσουμε 1-2 χρόνια με τον ιό”.

“Πρέπει να δεχτούμε ότι η ζωή συνεχίζεται.[…] Είναι τρεις βδομάδες που η Ιταλία είναι κλειστή και ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν έχει λεφτά, δεν έχει να φάει”, υποστηρίζει ο Ρέντσι, επισείοντας τον κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών: “Η Ιταλία δεν μπορεί να μείνει σε ύπνωση άλλον ένα μήνα γιατί έτσι θα ανάψει η σπίθα της κοινωνικής εξέγερσης. Τα μπαλκόνια θα μετατραπούν σε τσουγκράνες”.

Ο Ρέντσι δεν κάνει λόγο βέβαια ότι η ένδεια των ανθρώπων και ο κίνδυνος πείνας οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς κρατικής στήριξης, την ώρα που και στην Ιταλία ρέουν ασύλληπτα δισεκατομμύρια προς όφελος των επιχειρήσεων. Προτιμά να ρισκάρει μια ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη του ιού και αρα και της θνησιμότητας, όχι μόνο από την πανδημία, αλλά και από τη συνήθη νοσηρότητα που ήδη μετά βίας καλύπτεται στα υπερφορτωμένα νοσοκομεία. Ο ίδιος κάνει λόγο για “σεβασμό των αποστάσεων” κι ότι “για ένα χρόνο δε θα κάνουμε πια χειραψία, δε θα συνωστιζόμαστε στα τραπέζια της πιτσαρίας, θα πηγαίνουμε σινεμά και θέατρο κρατώντας απόσταση ασφαλείας. Θα ζήσουμε αλλιώς, αλλά θα ζήσουμε. Πρέπει να ξαναξεκινήσουμε όμως. Αλλιώς η εναλλακτική είναι να κάτσουμε σπίτι και να πεθάνουμε”. Το σχέδιο του Ρέντσι είναι να ανοίξουν τα εργοστάσια πριν το Πάσχα των καθολικών, δηλαδή σε λιγότερο από δύο βδομάδες και στη συνέχεια καταστήματα, βιβλιοπωλεία και εκθέσεις, ενώ αρχές Μαΐου ζητά την επιστροφή στα σχολεία “τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας”.

Με καυστικό τρόπο απάντησε στις προτροπές Ρέντσι η Ομοσπονδία Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ιταλίας, με αφισέτα που αναγράφει τα εξής:

Ματέο Ρέντζι: Η Ιταλία πρέπει να ξανανοίξει. Ξανανοίγουμε εργοστάσια, σχολεία και καταστήματα.

Κλείνουμε τα εργοστάσια με τον Ρέντσι μέσα!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: