Καραβάνια διαδηλωτών στη Βραζιλία ζητούν την αποπομπή Μπολσονάρου λόγω ανεξέλεγκτης πανδημίας

Παράλληλα, ζητούν την παραπέρα ενίσχυση της οικονομικής βοήθειας που αποφασίστηκε από το Κογκρέσο, όπως και την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του Covid-19.

Τουλάχιστον 87 καραβάνια διαδηλωτών ξεκίνησαν τη διαδρομή τους σε πέντε περιφέρειες τη χώρα, με πρωτοβουλία κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να καταγγείλουν την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και να ζητήσουν την αποπομπή και δικαστική δίωξη του προέδρου Μπολσονάρου. Παράλληλα, ζητούν την παραπέρα ενίσχυση της οικονομικής βοήθειας που αποφασίστηκε από το Κογκρέσο, όπως και την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του Covid-19. Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν άνθρωποι από 70 διαφορετικούς δήμους, ανάμεσά τους και όλες οι πρωτεύουσες των κρατιδίων της Βραζιλίας. Κρατούν σημαίες της χώρας με τα συνθήματα “Ιmpeachment εδώ και τώρα” και “Έξω ο Μπολσονάρου”.

Η χώρα τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει νέα ρεκόρ μολύνσεων με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και πάνω από χίλιους θανάτους καθημερινά, ενώ στην πόλη Μανάους στο κράτος της Αμαζονίας, το σύστημα υγείας κατέρρευσε, με τα νοσοκομεία της πόλης να ξεμένουν από οξυγόνο προς χορήγηση στους ασθενείς.

Ο Μπολσονάρου, που από την αρχή της πανδημίας ως σήμερα υποβαθμίζει τη σοβαρότητά της και αρνείται συστηματικά να πάρει μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης, εξακολουθεί να έχει σημαντική στήριξη στο εκλογικό σώμα, ωστόσο μέσα σε ένα μόνο μήνα αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό όσων θεωρούν τη διακυβέρνησή του ως “κακή” ή τη “χειρότερη που έχει υπάρξει”, από 32% το Δεκέμβρη σε 40% το Γενάρη.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: