Κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος των εργαζομένων της Ισπανίας για τις ευρωεκλογές

Το παρών δίνει στις ευρωεκλογές, αλλά και σε μια σειρά δήμων και περιφερειών όπου διεξάγονται και τοπικές εκλογές, το ΚΚΕΙ, καλώντας σε στήριξή του σε όλες τις κάλπες.

Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Ισπανία, αν και σε μικρότερη κλίμακα, η αυριανή Κυριακή σε κάποια μέρη φέρνει πολλαπλές κάλπες, καθώς πέραν των ευρωεκλογών, σε αρκετούς μεγάλους δήμους και περιφέρειες της χώρας, ανάμεσά τους και η Μαδρίτη διεξάγονται εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το ΚΚΕΙ συμμετέχει σε αυτή την αναμέτρηση, που έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τις ισπανικές βουλευτικές εκλογές, για πρώτη φορά σε ευρωκάλπη με το νέο του όνομα και λογότυπο, ενώ σε αρκετούς δήμους και περιφέρειες παρουσιάζει και δικούς του υποψηφίους. Ακολουθεί η ανακοίνωση – κάλεσμα του κόμματος για την εκλογική μάχη:

Την ερχόμενη 26η Μαΐου λαμβάνουν χώρα διάφορες εκλογικές μάχες στις οποίες θα είναι παρόντες οι υποψήφιοι του Κομμουνιστικού Κόμματος των εργαζομένων της Ισπανίας.

Σε επίπεδο ευρωεκλογών, το ΚΚΕΙ παρουσιάζει ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον γενικό μας γραμματέα Άστορ Γκαρσία, ρήξης με την ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ, εργαλεία των καπιταλιστικών κρατών που ωφελούν τις μεγάλες επιχειρήσεις ενάντια στην πλειονότητα των εργαζόμενων και τα λαϊκά συμφέροντα. Στις 26 του Μάη καλούμε σε υπερψήφιση του ΚΚΕΙ στις ευρωεκλογές.

Επιπλέον, σε πολλές περιοχές διεξάγονται τοπικές εκλογές, με τους κομμουνιστές παρόντες στη Μαδρίτη, τις Αστούριες, την Καστίλη και Λεόν (Βαγιαδολίδ, Λεόν και Μπούργος), Καντάμπρια και Αραγώνα (Θαραγόσα) και στην περιφέρεια Ενκαρταθιόνες των τοπικών εκλογών της Βιθκάγια. Το ΚΚΕΙ ζητά την ψήφο σε αυτές τις υποψηφιότητες για να ενισχυθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Από την άλλη, το ΚΚΕΙ παρουσιάζει υποψηφίους σε 15 δήμους: Μαδρίτη, Βίγο, Οβιέδο, Γιχόν, Αβιλές, Λανγκρέο, Μιέρες, Ντεγάνια, Θαραγόθα, Λεόν, Βαγιαδολίδ, Σαλαμάνκα, Μάλαγα, Κόρδοβα και Σαν Χουάν ντε Αθναλφαράτσε και υποστηρίζει την υποψηφιότητα του ACPT (Ένωση Πολιτών για την Τορελαβέγκα) στην Καντάμπρια.

Σε όσες περιοχές και δήμους όπου γίνονται περιφερειακές ή δημοτικές εκλογές και δεν υφίστανται υποψηφιότητες του KKEI, καλούμε σε χρήση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕΙ ώστε, με ή χωρίς επίσημες υποψηφιότητες, να είναι ορατή η στήριξη του ΚΚΕΙ σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: