Κάλαντα Μεταλλικά – Με Metallica αποχαιρετούν μαθητές στην Ουρουγάη τον παλιό χρόνο (VIDEO)

Μια διαφορετική σχολική γιορτή από 40 μαθητές του 25ου Δημοτικού στο Παγιαντού της Ουρουγάης.

Τα σχολεία της Ουρουγάης μπορεί να έγιναν πρώτη φορά παγκοσμίως γνωστά το περασμένο καλοκαίρι, όταν μαθεύτηκε πως σταματούσαν τα μαθήματα όταν έπαιζε η εθνική τους ομάδα στα γήπεδα της Ρωσίας. Δάσκαλοι και μαθητές αποδεικνύουν ότι συνεχίζουν να πρωτοτύπουν και στις γιορτές.

Σε ολόκληρη τη χώρα, οι τελευταίες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων συνοδεύονται από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και γιορτές, με συμμετοχή και των γονέων. Το σχολείο που φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν το 25ο Δημοτικό στο Παγιαντού, όπου χορωδία 40 μαθητών από την πρώτη ως την έκτη δημοτικού παρουσίασαν το “Nothing else matters” των Metallica, σπάζοντας την παράδοση των τυπικά χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Σύμφωνα με τη διευθύντρια Μαριέλ Σίλβα, εκείνη μαζί με την καθηγήτρια αγγλικών Μελίσα Ροδάνο προετοίμασαν το τραγούδι βασισμένες στις μουσικές τους προτιμήσεις, σε συνεργασία με τον καθηγητή μουσικής.

«Δουλεύουμε πολύ με παιδαγωγικές μεθόδους για να δημιουργήσουμε τέτοια πράγματα» και πρόσθεσε πως «Ο πολιτιστικός και καλλιτεχνικός παράγοντας δίνει την ταυτότητα του σχολείου». Οι πρόβες είχαν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες, ενώ η παρουσίαση έγινε στις 17 Δεκέμβρη ενώπιον των γονιών των 238 μαθητών του σχολείου. Έκτοτε το βίντεο έχει γίνει βάιραλ στον ισπανόφωνο κόσμο και όχι μόνο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: