Καλά Ναζούγεννα- Χριστουγεννιάτικα στολίδια με εικόνες Άουσβιτς από την Amazon

Χιόνια στο καμπαναριό, πέθανε όλο το χωριό, τραγουδούσε κάποτε η Ζωζώ από τα Εγκλήματα, και κάπως έτσι το σκέφτηκαν και στην Άμαζον, αποφασίζοντας να διαθέσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με φωτο από το Άουσβιτς.

Χιόνια στο καμπαναριό, πέθανε όλο το χωριό, τραγουδούσε κάποτε η Ζωζώ από τα Εγκλήματα, και κάπως έτσι το σκέφτηκαν και στην Άμαζον, αποφασίζοντας να διαθέσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με φωτο από το Άουσβιτς. Τι καλύτερο δηλαδή από δέντρο, φάτνη και εικόνες του πιο διαβόητου στρατοπέδου εξόντωσης των ναζί.

Το έλατο μπορούσε να στολστεί με ένα κεραμικό βαγόνι από αυτά που μετέφεραν τους Εβραίους στο θάνατο, η σαμπάνια της Πρωτοχρονιάς να ανοίξει με ανοιχτήρι που είχε φωτο από τα συρματοπλέγματα του Άουσβιτς, ενώ κι όσοι σκόπευαν να περάσουν γιορτές στον υπολογιστή υπήρχε και mousepad αντίστοιχης θεματολογίας.

Όλα αυτά μέχρι που το Μουσείο Άουσβιτς Μπιρκενάου ανακάλυψε τα προϊόντα και η εταιρεία αναγκάστηκε να τα αφαιρέσει από τον κατάλογο.

Η κριτικη του μουσείου βέβαια ήταν εξαιρετικά ήπια, αφού επεσήμανε απλώς πως

«Το να πωλούνται “χριστουγεννιάτικα στολίδια” με εικόνες του Άουσβιτς δεν μοιάζει σωστό» και πως:

«Το Άουσβιτς σε ανοιχτήρια μπουκαλιών, αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό και ασεβές» προς τη μνήμη των θυμάτων.

Στην πραγματικότητα, δε μιλάμε για ασέβεια, αλλά για απόπειρα κανονικοποίησης του ναζισμού μέσα από “αθώα” μέσα. Η πολυεθνική κολοσσός των ηλεκτρονικών πωλήσεων δεν πρωτοτυπεί καν, αφού πέρσι τέτοια εποχή τα Τζάμπο-λινκ Κατιούσα διέθεταν εορταστικά είδη με το Χίτλερ και τη σβάστικα, τα οποία απέσυραν μετά την κατακραυγή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: