Ηγέτης της Κου-Κλουξ-Κλαν έριξε το αυτοκίνητο του σε διαδηλωτές στη Βιρτζίνια

Ο Χάρι Ρότζερς, που συστήθηκε στους αστυνομικούς ως πρόεδρος της Κου-Κλουξ-Κλαν στη Βιρτζίνια, αντιμετωπίζει κατηγορίες κακόβουλου τραυματισμού, επίθεσης και ξυλοδαρμού και φθοράς περιουσίας.

Συνεχίζεται η εγκληματική δράση ακροδεξιών στις ΗΠΑ, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Μετά το επεισόδιο πυροβολισμού και τραυματισμού διαδηλωτή στο Σιάτλ, σειρά είχε το Ρίτσμοντ στην πολιτεία της Βιρτζίνια, όπου ένας αυτοαποκαλούμενος ηγέτης της Κου-Κλουξ-Κλαν έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ομάδα διαδηλωτών.

Ο Χάρι Ρότζερς, που συστήθηκε στους αστυνομικούς ως πρόεδρος της Κου-Κλουξ-Κλαν στη Βιρτζίνια, αντιμετωπίζει κατηγορίες κακόβουλου τραυματισμού, επίθεσης και ξυλοδαρμού και φθοράς περιουσίας.

Σύμφωνα με τοπικό κανάλι του Ρίτσμοντ, η αστυνομία αναφέρει πως ο Ρότζερς πέρασε με το αγροτικό του αυτοκίνητο μέσα από το πλήθος, τραυματίζοντας ένα άτομο που δέχθηκε επιτόπου τις πρώτες βοήθειες, ενώ ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα της κομητείας του Χενρίκο, η ομολογία του δράστη καθώς και το προφίλ του στα ΜΚΔ παραπέμπουν σε ηγετική θέση μέσα στην Κου-Κλουξ-Κλαν και γι’αυτό διερευνάται αν θα πρέπει να το αποδοθούν κατηγορίες για έγκλημα μίσους. Χαρακτήρισε το έγκλημα “ειδεχθές και αποκρουστικό” και προανήγγειλε πλήρη εφαρμογή του νόμου, σημειώνοντας πως “το μίσος δεν έχει θέση στη θητεία μου”.

Ο Ρότζερς έχει πολυτάραχο παρελθόν σε ακροδεξιές εκδηλώσεις, αφού το 2016 διοργάνωσε μόνος του “διαμαρτυρία” φορώντας τις χαρακτηριστικές κουκούλες της Κου-Κλουξ-Κλαν. Βρέθηκε επίσης στη διαδήλωση νεοναζί και άλλων ακροδεξιών στο Σάρλοτβιλ το 2017, όπου δολοφονήθηκε η αντιφασίστρια Heather Heyer, όταν έπεσε επίτηδες πάνω της με το όχημά του ένας από τους φασίστες. Στα πλαίσια αυτής μάζωξης, ο Ρότζερς φωτογραφήθηκε με μια ασπίδα που έφερε την ασπρόμαυρη σημαία των “νότιων εθνικιστών”, που χρησιμοποιείται από τα μέλη της “Λίγκας του νότου” που υποστηρίζει την κληρονομιά των νότιων δουλοκτητών του Αμερικανικού Εμφυλίου.

Δυο μέρες μετά από το φόνο της Heyer, ο Ρότζερς τραυματίστηκε στη διάρκεια διένεξης με συμμετέχοντες σε διαδήλωση στη μνήμη της, την οποία προσπάθησε να διακόψει φορώντας μπλουζάκι με σημαίες των νοτίων και σήματα της Κου-Κλουξ-Κλαν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: