Ι ‘ll be back – Τεράστια αφίσα του Στάλιν – Εξολοθρευτή σε πόλη της Ρωσίας (ΦΩΤΟ)

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο φόρο τιμής επέλεξε να αποδώσει στον αρχιτέκτονα της επικράτησης επί των ναζί ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης αερίων στην περιοχή Gidrotorf, κοντά στο Νίζνι – Νόβγκοροντ.

Tα “σταλινικά” ποσοστά αποδοχής του Ιωσήφ Στάλιν στη σύγχρονη Ρωσία δεν αποτελούν μυστικό, αφού οι σχετικές έρευνες τα επιβεβαιώνουν και μάλιστα με αυξητική τάση μέσα στα χρόνια. Αν αυτή η αποδοχή συνδυαστεί με το γεγονός ότι η αχανής χώρα ετοιμάζεται το 2020 να γιορτάσει τα 75 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόσωπο του Σοβιετικού ηγέτη θα εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα, και μάλιστα με … απρόσμενους τρόπους.

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο φόρο τιμής επέλεξε να αποδώσει στον αρχιτέκτονα της επικράτησης επί των ναζί ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης αερίων στην περιοχή Gidrotorf, κοντά στο Νίζνι – Νόβγκοροντ. Το εργοστάσιο δεν είναι σοβιετικό, αφού εγκαινιάστηκε μόλις πριν λίγες μέρες και στοχεύει στην παραγωγή υγρού διοξειδίου του άνθρακα για βιομηχανική χρήση. Στην πρόσοψή του αναρτήθηκε μια μεγάλη αφίσα του Ιωσήφ Στάλιν με εμφάνιση από τον “Εξολοθρευτή’ και καλάζνικοφ στο χέρι. Από κάτω στα αγγλικά η διάσημη ατάκα του Σβαρτσενέγκερ “I ‘ll be back” και λίγο πιο άνω αριστερά η επιγραφή “75 χρόνια από τη μεγάλη νίκη”. Κάποιοι σχολαστικοί ενοχλήθηκαν, επειδή το Καλάσνικοφ πρωτοπαρουσιάστηκε το 1947 και ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις το 1949, άρα δε σχετίζεται με την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν έλειψαν φυσικά και όσοι έβγαλαν φλύκταινες στη θέα της αφίσας, λέγοντας πως απεύχονται την “επιστροφή” του Στάλιν και του σοσιαλισμού.

Η πλειονότητα ωστόσο των χρηστών των ΜΚΔ αντιμετώπισαν θετικά τον  “Κόκκινο Terminator”, καθώς σε διαδικτυακή ψηφοφορία 4900 χρήστες δήλωσαν την επιδοκιμασία τους, σύμφωνα με ανάρτηση του λογαριασμού “capitalmoscow” στο Ίνσταγκραμ.

Με πληροφορίες από sputnik

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: