Η κρατική καταστολή στην Ινδία δολοφονεί – Συλληπητήρια της ΚΝΕ για τη δολοφονία του Maidul Islam Mindya

Μας γεμίζει οργή η είδηση ότι ο σύντροφος Maidul έπεσε βαριά τραυματισμένος μετά από τη βίαιη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με γκλομπ, δακρυγόνα και κανόνια νερού κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης στην Καλκούτα την Πέμπτη 11 Φλεβάρη και τελικά χθες ξεψύχησε, ενώ ήταν όλες αυτές τις μέρες νοσηλευόμενος.

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τη Δημοκρατική Ομοσπονδία Νεολαίας της Ινδίας για τη δολοφονία του συντρόφου Maidul Islam Mindya από τις δυνάμεις καταστολής έστειλε η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο μήνυμα αναφέρει:

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τη Δημοκρατική Ομοσπονδία Νεολαίας της Ινδίας για τη δολοφονία του συντρόφου Maidul Islam Mindya, καθώς και προς την οικογένειά του.

Μας γεμίζει οργή η είδηση ότι ο σύντροφος Maidul έπεσε βαριά τραυματισμένος μετά από τη βίαιη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με γκλομπ, δακρυγόνα και κανόνια νερού κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης στην Καλκούτα την Πέμπτη 11 Φλεβάρη και τελικά χθες ξεψύχησε, ενώ ήταν όλες αυτές τις μέρες νοσηλευόμενος. Ο σύντροφος Maidul έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των θυμάτων της κρατικής καταστολής στη χώρα σας.

Η ΚΝΕ καταδικάζει τη βίαιη επίθεση και την κρατική καταστολή σε βάρος των νέων εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών στην Ινδία που παλεύουν για δωρεάν και υψηλού επιπέδου δημόσια Παιδεία και Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, μέσα στις συνθήκες της νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης και όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης. Η κυβέρνηση Μόντι έχει εγκληματικές ευθύνες για τη δολοφονία του συντρόφου Maidul και άλλων αγωνιστών το τελευταίο διάστημα, για τη γενικότερη ένταση της καταστολής.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα της νεολαίας της Ινδίας και στους συντρόφους μας από την Δημοκρατική Ομοσπονδία Νεολαίας της Ινδίας, τη Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας – Μαρξιστικό, που πρωτοστατεί σε αυτόν.

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ».

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: