Η κολοσσίαια υποκρισία όλων αυτών που τάχα κόπτονται για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στην Κούβα δεν μπορεί να κρυφτεί

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις νέες μεθοδεύσεις ενάντια στην Κούβα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις νέες μεθοδεύσεις ενάντια στην Κούβα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χρησιμοποιώντας και πάλι το πρόσχημα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ομάδα ευρωβουλευτών επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, να συκοφαντήσει και να δυσφημίσει την Κούβα, διοργανώνοντας «συζήτηση» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. 

Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, με περισσή υποκρισία και θράσος, παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα της Κούβας έχοντας πολλαπλή στόχευση: Να συκοφαντήσουν την Κουβανική Επανάσταση και τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, να βάλουν εμπόδια στην σοσιαλιστική οικοδόμηση και να διευκολύνουν την δράση μικρών αντεπαναστατικών μηχανισμών- ελεγχόμενων και χρηματοδοτούμενων από τις ΗΠΑ – στο νησί. Ταυτόχρονα, επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες για την διείσδυση ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην Κούβα. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιείται ως «Δούρειος Ίππος» και η περίφημη «Κοινή Θέση» της Ε.Ε. για την Κούβα καθώς και η Συμφωνία ΕΕ-Κούβας για τον Πολιτικό Διάλογο και την Συνεργασία.  

Η κολοσσίαια υποκρισία όλων αυτών που τάχα κόπτονται για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στην Κούβα δεν μπορεί να κρυφτεί. Είναι οι ίδιοι που δεν βγάζουν «λέξη» για την κατάφωρη παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος εδώ και 60 χρόνια από το γενοκτονικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο νησί της Επανάστασης. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν και συμμετέχουν στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Μέση Ανατολή και αλλού, πάντα υπό το πρόσχημα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «δημοκρατίας». Είναι οι ίδιοι υποκριτές που καταγγέλουν την κρατική αεροπειρατία στην Λευκορωσία αλλά «ξεχνούν» τις αεροπειρατίες της Ε.Ε και των ΗΠΑ όπως αυτήν του 2017, με την αναγκαστική προσγείωση στην Αυστρία του αεροσκάφους που μετέφερε τον Βολιβιανό πρόεδρο Έβο Μοράλες.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας και καταδικάζει, με τον πλέον ξεκάθαρο και απερίφραστο τρόπο, τις άθλιες μεθοδεύσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Οι προσπάθειες των ιμπεριαλιστών και των κάθε λογής πραιτωριανών τους ενάντια στην Κούβα θα αποτύχουν!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: