Η καμπύλη των κερδών μπαίνει πάνω από την καμπύλη με τους θανάτους – Ο Τραμπ βλέπει με σκεπτικισμό τα περιοριστικά μέτρα των ειδικών

Όχι, δεν είναι ένας ημίτρελος ακροδεξιός με ψεκασμένο κοινό, αλλά ένας πρόεδρος που αδιαφορεί κυνικά για τις ανθρώπινες ζωές και βάζει ως προτεραιότητα το καπιταλιστικό κέρδος.

Μπορεί οι ειδικοί να προειδοποιούν στις ΗΠΑ ότι “τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας” και να περιμένουν την κορύφωση της έξαρσης του ιού μες στις επόμενες βδομάδες, ωστόσο μια σειρά αναρτήσεις και κινήσεις του Τραμπ δείχνουν ότι προβληματίζεται και αντιμετωπίζει τουλάχιστον με σκεπτικισμό τα περιοριστικά μέτρα, καθώς βλάπτουν την οικονομία των ΗΠΑ.

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε το φάρμακο να είναι χειρότερο από το πρόβλημα” έγραψε σε μια δημόσια τοποθέτησή του στο Τουίτερ, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης των περιοριστικών μέτρων, σε δυο βδομάδες που θα τελειώσει η ισχύς τους.

Μάλιστα ένα από τα πολλά μηνύματα που επιδοκίμασε στο Τουίτερ, ήταν πολύ χαρακτηριστικό και έγραφε “Πρέπει να ισοπεδώσουμε την καμπύλη (του ιού), όχι την οικονομία”.

Πολλοί θα πουν ότι αυτές είναι φυσιολογικές απόψεις για έναν ημίτρελο, ακροδεξιό Πρόεδρο με ψεκασμένο κοινό, που αγνοεί τις οδηγίες των ειδικών. Το βασικό όμως είναι η σκοπιμότητα που υπηρετεί. Ο Τραμπ δεν είναι τρελός, είναι απλά κυνικά αδιάφορος για τις ανθρώπινες ζωές, γιατί βάζει ως προτεραιότητα την καμπύλη της οικονομίας, δηλαδή το καπιταλιστικό κέρδος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: