Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: Το ΝΑΤΟ έχει αποτελέσει τον κύριο παράγοντα πολέμων, επεμβάσεων και αλλαγής συνόρων

Με ατζέντα – «φωτιά» για τους λαούς ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής της λυκοσυμμαχίας στην Μαδρίτη. Όλες τις δολοφονικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ σπεύδει να προσυπογράψει ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επιμένει προκλητικά και επικίνδυνα να εμφανίζει αυτή τη μηχανή θανάτου ως προστάτη των κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη: 

«Το να επιχαίρει ο κύριος Μητσοτάκης για το νέο στρατηγικό δόγμα και τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ως παράγοντα που δήθεν εγγυάται τη σταθερότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, συνιστά αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και της λογικής, όταν το ΝΑΤΟ έχει αποτελέσει τον κύριο παράγοντα πολέμων, επεμβάσεων και αλλαγής συνόρων.

Τώρα, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο φανερό το πολύπλευρο παζάρι που διεξάγει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία, χάριν της ΝΑΤΟικής διεύρυνσης και συνοχής, όπως δείχνει και η περίπτωση της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Την ίδια ώρα η κριτική των άλλων κομμάτων προς την κυβέρνηση αποτελεί μνημείο υποκρισίας, από τη στιγμή που έχουν υπηρετήσει και στηρίξει τόσο το επιθετικό – πολεμικό δόγμα του ΝΑΤΟ όσο και τη διεύρυνση αυτού του δολοφονικού οργανισμού».

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Συνεχίζονται οι εργασίες με επίκεντρο τα πολεμικά σχέδια απέναντι σε Ρωσία και Κίνα αλλά και τα παζάρια για την συνοχή του

Με ατζέντα – «φωτιά» για τους λαούς και «ορεκτικό» την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΤουρκίαςΦινλανδίας και Σουηδίας, για την άρση του τουρκικού εμπάργκο και την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής της λυκοσυμμαχίας στην Μαδρίτη.

Δίνοντας ένα περίγραμμα των πολεμικών προετοιμασιών του ΝΑΤΟ για μια ευρύτερη σύγκρουση, ο γενικός γραμματέας του, Γενς Στόλντεμπεργκ, δήλωσε σήμερα κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής ότι η Κίνα «συνιστά πρόκληση για τις αξίες και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ», το οποίο πρέπει να λάβει υπόψη του τις συνέπειες για την ασφάλειά του από τις κινεζικές επενδύσεις σε σύγχρονα όπλα μεγάλου βεληνεκούς. Για την Ρωσία είπε πως  «αντιπροσωπεύει μια άμεση απειλή για την ασφάλειά μας».

Αναφορικά με το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι αναμένει μια γρήγορη επικύρωσή του. Προϊδεάζοντας για τα ανταλλάγματα που εξασφάλισε η Τουρκία για να άρει τις ενστάσεις της, δήλωσε ακόμη ότι αναμένει «μια πολύ σημαντική απόφαση» αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία στη νότια πτέρυγά της και στο θέμα της τρομοκρατίας.

Στο κρεβάτι του Προκρούστη τα κυριαρχικά δικαιώματα

Η Σύνοδος σφραγίστηκε από την συμφωνία με την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλάνδίας. Συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από μεγάλα παζάρια που προφανώς περιλαμβάνουν και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν επηρεάζει την ελληνική πλευρά ούτε τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», έσπευσαν να δηλώσουν κυβερνητικές πηγές λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, την ώρα που τουρκική κυβέρνηση, πανηγυρίζει ισχυριζόμενη ότι «πήρε ότι ζήτησε».

Εξάλλου το παζάρι με την Τουρκία, το οποίο αφορά μια μεγάλη γκάμα θεμάτων -από την εισβολή στη Συρία και την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών μέχρι το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο- αναμένεται να συνεχιστεί και στην προγραμματισμένη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπαίντεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον, μίλαγαν για την εμπλοκή του Τζο Μπάιντεν στην συμφωνία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης έσπευσε να υπενθυμίσει την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζό Μπάιντεν συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του τις «ανησυχίες» του Ταγίπ Ερντογάν και «το πώς να ξεπεραστούν αυτές».

Κίνδυνος – θάνατος για το λαό η ελληνική εμπλοκή

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει να παρουσιάζεται ως «προετοιμασμένη» και «έτοιμη να απαντήσει σε κάθε τουρκική πρόκληση», έχοντας τους «συμμάχους και εταίρους» στο πλευρό της. Ένας επικίνδυνος και απαράδεκτος εφησυχασμός, που αποσιωπά το γεγονός ότι τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα πάνε για θυσία στον βωμό της ευρωατλαντικής συνοχής στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που λογίζεται ως έναν ενιαίος επιχειρησιακός χώρους που συνιστά την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δείπνο που δόθηκε για την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ξένους ηγέτες, όπως τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, με τον Τζο Μπάιντεν κουβέντιασαν για την πρόσφατη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Αμερική και την ελληνική εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τους δυο ηγέτες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την «επιτυχία» της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και το «εξαιρετικό επίπεδο» των διμερών σχέσεων των δυο χωρών.

Η συνομιλία με τον Εμ. Μακρόν αφορούσε τα θέματα της ατζέντας της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις ίδιες «διαρροές».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δίνει όρκους πίστης στις δολοφονικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ

Όλες τις δολοφονικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ σπεύδει να προσυπογράψει ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επιμένει προκλητικά και επικίνδυνα να εμφανίζει αυτή τη μηχανή θανάτου ως προστάτη των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Κυρ. Μητοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή «στο νέο στρατηγικό δόγμα, το οποίο θα υιοθετήσουμε σε λίγο, στην εισαγωγή του συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του Διεθνούς Δικαίου», τη στιγμή που το ΝΑΤΟ είναι ο υπ’ αριθμόν 1 ιμπεριαλιστικός οργανισμός αλλαγής συνόρων.

Επιχειρώντας να αποκρύψει τα πολύπλευρα ανταλλάγματα που έλαβε η Τουρκία για να πει το «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας και χαρακτήρισε «καιροσκοπικές» και «ωφελιμιστικές» τις συμπεριφορές της τουρκικής κυβέρνησης. «Δεν χρειαζόμαστε καμία άλλη πηγή αστάθειας εντός της Συμμαχίας και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας», είπε, ομνύοντας στον στόχο της ΝΑΤΟικής συνοχής, που οπλίζει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά μία τομή στον γεωπολιτικό χρόνο. Δίνει νέα σημασία στην ευρωατλαντική συμμαχία και μας υποχρεώνει να κινηθούμε ταχύτερα ώστε να ενισχύσουμε τις δομές του ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη στήριξή του στα πολεμικά σχέδια της λυκοσυμμαχίας, ενώ καυχήθηκε πως «είμαστε μία χώρα η οποία συστηματικά επενδύει άνω του 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές δαπάνες, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τη δική μας αμυντική αποτρεπτική δυνατότητα αλλά και τις δομές της Συμμαχίας».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: