Γιατρούς από Κούβα, Βενεζουέλα και Κίνα φέρνει η Λομβαρδία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ενώ η ΕΕ έριξε μεγαλοπρεπή πόρτα στις εκκλήσεις των Ιταλών για βοήθεια, οι τρεις χώρες στέλνουν ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της μάστιγας του κορονοϊού στην πιο βαριά πληττόμενη περιοχή της χώρας.

Τη χειρότερη κρίση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βιώνει η γειτονική Ιταλία, μετρώντας καθημερινά πια χιλιάδες νέα κρούσματα και εκατοντάδες νεκρούς, με το σύστημα υγείας, μετά από δεκαετίες περικοπών, να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα αναζητά βοήθεια από παντού, κι εκείνη φαίνεται να έρχεται από τις πιο απροσδόκητες μεριές. Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση απάντησε στις εκκλήσεις της Ιταλίας πρακτικά με δηλώσεις συμπάθειας και φιλικό χτύπημα στην πλάτη, χώρες που στα δυτικά ΜΜΕ παρουσιάζονται ως ενσάρκωση του κακού προσφέρουν τεχνογνωσία και ιατρική στήριξη στη δοκιμαζόμενη χώρα. Μετά το πρώτο φορτίο φαρμακευτικής και ιατρικής βοήθειας από την Κίνα στην Ιταλία, ο υπεύθυνος Πρόνοιας της Λομβαρδίας, που είναι το επίκεντρο της πανδημίας στην Ιταλία, Τζούλιο Γκαλέρα, ανακοίνωσε πως έχει ήδη απευθυνθεί σε Κούβα, Βενεζουέλα και Κίνα για την αποστολή γιατρών στη μάχη κατά του κορονοϊού: “Θα επιστρατεύσουμε υγειονομικό προσωπικό και από το εξωτερικό, ζητώντας μόνο να είναι γραμμένοι στον αντίστοιχο σύλλογο στη χώρα προέλευσης. Θα έχουμε προσωπικό από τη Βενεζουέλα, από την Κίνα, από την Κούβα, είναι γιατροί στους οποίος προφανώς θα δώσουμε χώρο να ζήσουν αλλά έχουμε ανάγκη από τις ικανότητες όλων”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι τρεις χώρες πλήττονται στον ένα ή άλλο βαθμό από κυρώσεις και εμπάργκο των ΗΠΑ, που βαρύνουν όπως είναι ευνόητο κυρίως τη Βενεζουέλα και την Κούβα στον τομέα της υγείας – μεταξύ πολλών άλλων -, παρόλα αυτά, το επίπεδο της περίθαλψης και της ιατρικής εκπαίδευσης σε αυτές της χώρας, καθιστά περιζήτητες της υπηρεσίες των γιατρών τους σε μια από τις ισχυρότερες οικονομικά χώρες της Ευρώπης, που όμως βρέθηκε παντελώς απροετοίμαστη μπροστά στην έκταση της πανδημίας, όπως η συντριπτική πλειονότητα των καπιταλιστικών χωρών ως τώρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: