Φωτογραφίες του Χίτλερ και προσφύγων σε θάλαμο αερίων μοιράζονταν αστυνομικοί στη Γερμανία

Οι ισχυρισμοί της γερμανικής κυβέρνησης ότι πρόκειται για “μεμονωμένα περιστατικά”, πείθουν ολοένα και λιγότερο, αφού η νέα αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί σε εκείνες του τελευταίου διαστήματος, που αποκαλύπτουν την ύπαρξη τέτοιων ομάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι συνεχείς αποκαλύψεις για την ύπαρξη ευρύτατων ακροδεξιών και νεοναζιστικών δικτύων στη γερμανική αστυνομία, με τελευταίο κρούσμα τον εντοπισμό πέντε ομάδων τσατ από αστυνομικούς Βόρεια – Ρηνανία Βεστφαλία, που αντάλλασσαν φωτογραφίες και απόψεις για τα ναζιστικά τους ινδάλματα και εξέφραζαν το ρατσιστικό τους μίσος κατά των προσφύγων.

Συγκεκριμένα, οι 29 αστυνομικοί που συμμετείχαν στα τσατ, μοιράστηκαν 126 φωτογραφίες, ανάμεσά τους πορτραίτα του Χίτλερ, καθώς και μια εικόνα με φωτοσόπ που εικονίζει πρόσφυγα σε θάλαμο αερίων.

ΟΙ αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ 14 από αυτούς αναμένεται να αποταχθούν οριστικά από το σώμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου, Χέρμπερτ Ρόιλ και οι υπόλοιποι θα αντιμετωπίσουν πειθαρχικές ποινές. Η αποκάλυψη έρχεται μετά από εφόδους σε 34 αστυνομικά τμήματα και ιδιωτικές κατοικίες σε πέντε πόλεις της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών που διερευνούν την υπόθεση, η εν λόγω ομάδα δρούσε ήδη από το 2013.

Οι ισχυρισμοί της γερμανικής κυβέρνησης ότι πρόκειται για “μεμονωμένα περιστατικά”, πείθουν ολοένα και λιγότερο, αφού η νέα αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί σε εκείνες του τελευταίου διαστήματος, που αποκαλύπτουν την ύπαρξη τέτοιων ομάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο κρατίδιο της Έσσης, διερευνάται η εμπλοκή αστυνομικών στην εκστρατεία μίσους εναντίον πολιτικών και άλλων δημόσιων προσώπων της περιοχής από ομάδα τσατ ακροδεξιού προσανατολισμού. Στη Βαυαρία, μια παρόμοια ομάδα επιδιδόταν σε ρητορική μίσους κατά μουσουλμάνων, ενώ στη Βάδη – Βυτεμβέργη, επτά αστυνομικοί ερευνώνται για ανταλλαγή ακροδεξιών απόψεων σε ιδιωτικό γκρουπ στο WhatsApp.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Ρόιλ ανακοίνωσε πως θα γίνει ειδική έρευνα για το αστυνομικό τμήμα της πόλης Έσσεν, όπου εργάζονταν 25 από τους 29 εμπλεκόμενους αστυνομικούς, κι ότι θα προσληφθεί ειδικός επίτροπος για την εξάλειψη των ακροδεξιών στοιχείων από την αστυνομία του κρατιδίου.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: