“Επανασταστικό κόμμα, κόμμα για την Επανάσταση” – Στις 9 Αυγούστου το 13ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας

“Η Τουρκία χρειάζεται ένα ισχυρότερο κομμουνιστικό κόμμα. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να κάνουμε κάθε προσπάθεια να το πετύχουμε.”

Μέσα σε πρωτόγνωρες διεθνώς συνθήκες θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου το 13ο Συνέδριο του ΤΚΡ, σε μια χρονιά που συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ηρωικού κόμματος της εργατικής τάξης στη γειτονική χώρα. Στην ανακοίνωσή του προς τα αδελφά κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, το ΚΚ Τουρκίας εξαίρει τη σημασία του συνεδρίου, όπως και τον ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό του.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Γράφουμε για να σας ενημερώσουμε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας θα διεξαγάγει το 13ο κομματικό του συνέδριο στις 9 Αυγούστου 2020.

Το 13ο συνέδριο του ΤΚΡ θα λάβει χώρα υπό τις συνθήκες της πανδημίας, και, ακόμα πιο σημαντικό, σε μια περίοδο που ο “παρασιτισμός και η σήψη” του ιμπεριαλισμού/καπιταλισμού, αναφερόμενα στη σπουδαία ανάλυση του Λένιν, έχουν γίνει εμφανή μπροστά σε πλατιές μάζες, σχεδόν σε κάθε χώρα. Στην Τουρκία, και σε πολλές άλλες χώρες, πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για το τίποτα. Η απληστία και ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών έχουν στοιχίσει αναρίθμητες ζωές.

Το συνέδριο συμπίπτει με την 100ή επέτειο από την ίδρυση του ΤΚΡ στο Μπακού το 1920, μια χρονιά μετά την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς και αμέσως μετά το Συνέδριο των Λαών της Ανατολής στο Μπακού. Το έτος 1920 είχε ιστορική σημασία, καθώς ήταν η ιδρυτική χρονιά πολλών από τα αδελφά μας κομμουνιστικά κόμματα.

Θα τιμήσουμε τα 100 χρόνια προσπαθειών των συντρόφων μας, με επίκεντρο στην ενίσχυση της επαναστατικής δύναμης στις γραμμές μας. Ετοιμαζόμαστε για ένα πιο επιδραστικό, ισχυρό και μεγάλο κόμμα. Επίσης κάνουμε ένα ριζοσπαστικό κάλεσμα σε όλους τους φίλους μας να εγκαταλείψουν την αστική αντιπολίτευση που έχει γίνει φτωχή απομίμηση του κυβερνώντος κόμματος και να μπουν στις γραμμές μας. Γι’αυτό και κεντρικό σύνθημα του 13ου Συνεδρίου του ΤΚΡ θα είναι “Επαναστατικό Κόμμα, Κόμμα για την Επανάσταση, στα 100 του χρόνια”.

Η Τουρκία χρειάζεται ένα ισχυρότερο κομμουνιστικό κόμμα. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να κάνουμε κάθε προσπάθεια να το πετύχουμε.

Σύντροφοι,

Καθώς θα οργανώσουμε το Συνέδριο σε δύσκολες συνθήκες, δε θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε διεθνείς αποστολές. Παρόλα αυτά, εκτιμούμε τα χαιρετιστήρια μηνύματά σας για αυτή τη σημαντική στιγμή στην πάλη του κόμματός μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Διεθνείς Σχέσεις

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: