Ένα βίντεο για την ιστορία της Άχεντ Ταμίμι και των φυλακισμένων παιδιών από την Παλαιστίνη

Ένα σύντομο βίντεο για την Ahed Tamimi (παιδί 17 ετών ), ένα από τα εκατοντάδες Παλαιστίνια παιδιά που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές και που υποφέρουν από βασανιστήρια, δικαστικούς περιορισμούς, άρνηση επισκεπτηρίων στις οικογένειές τους ή σε δικηγόρους και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα μετέφρασε και διένειμε ένα δίλεπτο βιντεάκι, που εξιστορεί συνοπτικά την περίπτωση της 17χρονης Άχεντ Ταμίμι, που δεν έζησε ούτε μία ανέμελη μέρα σαν παιδί, εξαιτίας της κατοχής από το κράτος του Ισραήλ.

Περιγράφεται σύντομα η εισβολή των ισραηλινών στρατιωτών στο σπίτι της, η κατάσχεση εδαφών από τους εποίκους, οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι συγγενείς της, η σύλληψή της, η φυλάκιση και η δίκη της από το ισραηλινό κράτος, τη στιγμή που ισραηλινοί αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι ζητούν τη σκληρή και παραδειγματική της τιμωρία.

Το βίντεο τελειώνει με το μήνυμα: “φανταστείτε αν ήταν το δικό σας παιδί, πώς θα αντιδρούσατε;”, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την ελληνική γνώμη και να τη φέρει στη δραματική θέση των Παλαιστίνιων, για να νιώσουν τη φρικτή κατάσταση που περνάνε σε καθημερινή βάση.

Με την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ένα παλιότερο βίντεο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που δίνει το γενικότερο πλαίσιο της κατάστασης στην Παλαιστίνη, με τα εκατοντάδες φυλακισμένα παιδιά, τα στρατοδικεία του ισραηλινού κράτους με τη βιομηχανία παραγωγής καταδικαστικών αποφάσεων, αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της αμέριστης συμβολής-συνενοχής από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: