Ένα εκατομμύριο κομμουνιστές στο δρόμο κατά της ινδικής κυβέρνησης (VIDEO)

Μια κόκκινη λαοθάλασσα κατέκλυσε το κεντρικό πάρκο της Καλκούτας, καθώς άνθρωποι με κόκκινα μπλουζάκια και σφυροδρέπανα κατέφτασαν από κάθε γωνιά του κρατιδίου με τα μεγάλα κόκκινα πανώ τους για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που διοργάνωσε ο συνασπισμός του οποίου προΐσταται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (μαρξιστικό).

Μια τεράστια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Καλκούτα, στο μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της πόλης, με αίτημα την άμεση πτώση του κυβερνώντος δεξιού κόμματος BJP του πρωθυπουργού Μόντι, ενόψει και των τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης.

Μια κόκκινη λαοθάλασσα κατέκλυσε το πάρκο, καθώς άνθρωποι με κόκκινα μπλουζάκια και σφυροδρέπανα κατέφτασαν από κάθε γωνιά του κρατιδίου με τα μεγάλα κόκκινα πανώ τους για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που διοργάνωσε ο συνασπισμός του οποίου προΐσταται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (μαρξιστικό).

“Οι αντιλαϊκές πολιτικές πρέπει να αλλάξουν και να προωθηθούν εναλλακτικές πολιτικές αν η χώρα μας είναι να σωθεί από περαιτέρω καταστροφή”, είπε στο πλήθος ο γγ Σιταράμ Γιετσούρι.”Δε θέλουμε να νικήσουμε το Μόντι επειδή δεν τον συμπαθούμε. Θέλουμε να φύγει γιατί δε μας αρέσουν οι πολιτικές του. Πρέπει να παλέψουμε για μια εναλλακτική κοσμική και δημοκρατική διακυβέρνηση”.

Το “Αριστερό μέτωπο” του οποίου ηγείτεαι το ΚΚΙ (μαρξιστικό) έβαλε στο στόχαστρό του και το κόμμα TMC, που έχει τη διακυβέρνηση του κρατιδίου. Η αντιπολίτευση που ασκεί στο BJP είναι προσχηματική, καθώς τα δυο κόμματα είναι “δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος”.

Ο Γιετσούρι υπογράμμισε τη σημασία της ήττας του TMC στο τοπικό επίπεδο για να ηττηθεί το BJP σε κεντρικό επίπεδο, προειδοποιώντας πως κάθε απόπειρα να αναχαιτιστεί η “κόκκινη θάλασσα” θα δημιουργήσει “πολιτικό τσουνάμι που θα σαρώσει τις αντιδημοκρατικές δυνάμεις”.

Με πληροφορίες από orinocotribune

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: