“Ελευθερώστε τον Derek Chauvin” – Oυκρανοί οπαδοί άνοιξαν πανό υπέρ του αστυνόμου – φονιά του Τζορτζ Φλόιντ

Φαίνεται πως ένιωθαν αρκετά άνετα για να το κάνουν, αφού δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι τους εμπόδισε ή τους αποδοκίμασε οποιοσδήποτε.

Mπορεί σχεδόν το σύνολο του πλανήτη να συγκλονίστηκε από διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, υπάρχει όμως μια χώρα στη γηραιά μας ήπειρο, όπου κάποιοι πολίτες έχουν όχι απλά μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει με το δολοφόνο του, αλλά νιώθουν σε αρκετά άνετο περιβάλλον ώστε να ζητήσουν την απελευθέρωσή του.
Ο λόγος για μια ομάδα οπαδών που στη διάρκεια του αγώνα του κυπέλλου Ουκρανίας μεταξύ της FC Minaj και της Δυναμό Κιέβου στο στάδιο Μινάι άνοιξε πανό όπου αναγραφόταν “Ελευθερώστε το Derek Chauvin” δηλαδή το βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Φλόιντ, τον πρώην αστυνομικό που έκατσε οχτώμιση λεπτά στο λαιμό του θύματός του.
Φαίνεται πως ένιωθαν αρκετά άνετα για να το κάνουν, αφού δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι τους εμπόδισε ή τους αποδοκίμασε οποιοσδήποτε. Πράγμα αναμενόμενο σε μια χώρα που έχει μετατραπεί σε παράδεισο για κάθε λογής ακροδεξιό και νεοναζί. Εξάλλου θαυμαστές του Chauvin σίγουρα υπάρχουν κι αλλού στον κόσμο, όπως δείχνει και το γεγονός ότι σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε το ποσό του 1,25 εκ δολάρια για να πληρωθεί η εγγύηση του Chauvin στις ΗΠΑ. Μόνο που κι αυτοί ακόμα δεν έχουν τολμήσει να διατρανώσουν δημόσια τη στήριξή τους, ούτε καν οι διάφοροι νεοναζί και ρατσιστές που έχουν ξεμυτίσει στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, υπερασπιζόμενοι οι μεν “τις περιουσίες τους”, οι δε τα αγάλματα δουλεμπόρων και αποικιοκρατών.
RT

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: