Έφυγε από τη ζωή το στέλεχος του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) Μοχάρ Σινγκ

Ο Σινγκ είχε σημαντική πορεία στο φοιτητικό κίνημα, αναδείχθηκε σε υψηλά κομματικά αξιώματα και έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση του κόμματος στο κρατίδιο Χιματσάλ Πραντές.

Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (μαρξιστικό) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Συντρόφου Μοχάρ Σινγκ, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην γραμματέας της Κομματικές Επιτροπής του Κρατιδίου Πραντές. Πέθανε στις 11 Γενάρη στην ηλικία των 68 ετών.

Ο Μοχάρ Σινγκ ξεκίνησε την πολιτική του ζωή στο φοιτητικό κίνημα στο Χιματσάλ Πραντές . Έγινε δεύτερος γραμματέας της Επιτροπής του κρατιδίου από το 1985 ως το 1991. Από το 1991 ως το 2004 εκλέχθηκε γραμματέας της Επιτροπής κρατιδίου. Ήταν ένας από τους σημαντικούς ηγέτες του κόμματος στο Χιματσάλ Πραντές και έπαιξε ρόλο κλειδί στην εξάπλωσή του στην περιοχή.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική μόρφωση των κομματικών μελών. Έγινε μέλος του κόμματος το 1974 και στέλεχος το 1977. Εκλέχθηκε στην ΚΕ στο 16ο συνέδριο το 1998 και συνέχισε ως το 18ο συνέδριό του το 2005.

Με το θάνατό του, το κόμμα έχασε έναν πολύτιμο ηγέτη. Το ΠΓ αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη του συντρόφου Μοχάρ Σινγκ και εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειάς του.

Από Sunand Singh

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: