Έφτιαξαν 4.500 νέα προφίλ σε δύο μέρες στο Twitter, για να δώσουν πλαστή νομιμοποίηση στο πραξικόπημα στη Βολιβία

Δημιουργήθηκαν μες σε δύο μέρες, έχοντας κανέναν ή ελάχιστους ακόλουθους, για να προκαλέσουν επικοινωνιακό ντόρο και να υποστηρίξουν την ετικέτα “δεν υπάρχει πραξικόπημα στη Βολιβία”.

Μετά την απειλή της ένοπλης παρέμβασης του στρατού, παίρνουν σειρά άλλες μορφές όπλων για να συνεχιστεί η επίθεση.

Μες σε δύο μόλις μέρες από την κορύφωση του πραξικοπήματος στη Βολιβία, με την παραίτηση του Έβο Μοράλες και την αυτοανακήρυξη μιας δευτεροκλασάτης δεξιάς πολιτικού ως προέδρου στη θέση του, η δεξιά, αντιδραστική αντιπολίτευση πρωτοστάτησε στην επικοινωνιακή επίθεση, που συμπεριέλαβε και το Twitter.

Εκεί δημιουργήθηκαν, μόλις μες σε ένα 48ωρο, πάνω από 4 χιλιάδες νέα προφίλ, τα οποία έχουν μηδενικούς ακόλουθους (μηδέν ή ένα το πολύ), κάτι που πιστοποιεί πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αντιστοιχούν σε αληθινά πρόσωπα και κατασκευάστηκαν από το ίδιο κέντρο.

Σκοπός τους ήταν να υποστηρίξουν την ετικέτα #BoliviaNoHayGolpe, που σημαίνει “δεν υπάρχει πραξικόπημα στη Βολιβία”, κάνοντας κοινοποιήσεις και βοηθώντας το θέμα να “τρεντάρει”, δηλαδή να είναι μεταξύ αυτών που συζητιούνται περισσότερο.

Την αποκάλυψη έκανε σε ένα αργεντίνικο μέσο ο επικοινωνιολόγος Luciano Galup, καταδεικνύοντας τις συντονισμένες ενέργειες για το άνοιγμα των νέων λογαριασμών, και επεξηγώντας πως ναι μεν επηρεάζουν ελάχιστα την πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, βοηθούν ωστόσο στην προπαγάνδα που θα επηρεάσει τη διεθνή κοινή γνώμη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: