Εχθρός λαός – Όργιο καταστολής εναντίον των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ (VIDEO)

Δακρυγόνα αδιάκριτα στο πλήθος, ακόμα και σε μικρά παιδιά, σπρέι πιπεριού στα μάτια και αθρόες συλλήψεις είναι μόνο λίγα από τα όσα προσφέρει η “πατρίδα των γενναίων” στους “απείθαρχους” πολίτες της αυτές τις μέρες.

H εικόνα που ήδη κάνει το γύρο του κόσμου δεν είναι από κάποια δυστοπική ταινία ή σήριαλ, αλλά πραγματική σκηνή από το μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον φρουρούμενο από πάνοπλους εθνοφρουρούς σε στιλ ρόμποκοπ.

Είναι η εικόνα που συμπυκνώνει την πραγματικότητα στις ΗΠΑ σήμερα, η εικόνα μιας κυβέρνησης στην υπηρεσία ενός συστήματος που βλέπει το λαό ως μέγιστο εχθρό, ιδιαίτερα όταν εκείνος ξεσηκώνεται και διεκδικεί ακόμα και αυτό που έμοιαζε να είναι κατοχυρωμένα αστικά δικαιώματα ισότητας ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή ή άλλο χαρακτηριστικό. Τα βίντεο που ακολουθούν δεν είναι παρά πολύ ενδεικτικά και σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνουν κάτι παραπάνω από ένα μόνο κλάσμα της βίας που υφίστανται αυτές τις μέρες άοπλοι πολίτες.

Στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, το πλήθος, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπεδα, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση με δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη συμβολή των οδών Salmon και Taylor:

Σε άλλη διαδήλωση ωστόσο, αυτή η πρακτική γύρισε μπούμερανγκ στα όργανα της τάξης, καθώς ο αέρας φύσηξε τα δακρυγόνα που έριξαν στον κόσμο προς το δικό τους μέρος:

Η ωμότητα της καταστολής έγινε φανερή και στο Σιάτλ, όπου ένα μικρό κορίτσι δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το πλήθος όταν δέχτηκε δακρυγόνο, με αποτέλεσμα να αρχίσει να φωνάζει και να κλαίει από τον πόνο:

Seattle protest: Child hit by mace

Widespread protests erupted across the nation as tensions boiled over in dozens of American cities in response to the death of George Floyd. This video, filmed by Photographer Evan Hreha, shows a child screaming after a Seattle police officer had sprayed protesters with mace. More coverage: https://abc7.la/2ZTjOvr

Gepostet von ABC7 am Sonntag, 31. Mai 2020

Με σπρέι πιπεριού κατευθείαν μέσα στα μάτια αντιμετώπισαν αστυνομικοί δύο ειρηνικούς και ήδη γονατισμένους διαδηλωτές, ενώ διακρίνονται να χτυπούν κι έναν τρίτο, που τρέχει να ξεφύγει από τη μανία τους:

Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, υπήρξε επώνυμη καταγγελία για χειροβομβίδα κρότου λάμψης που περισυνέλεξε ανυποψίαστο κορίτσι κι από τύχη δεν έσκασε στα χέρια της.

Από το μένος των αστυνομικών δεν ξέφυγε ακόμα κι ένας σταθμός παροχής πρώτων βοηθειών, αφού κατέστρεψαν ποδοπατώντας με μίσος μπουκάλια με νερό που χρησιμοποιούνταν για να καθαρίσουν τα μάτια κι οι αεραγωγοί των διαδηλωτών από χημικά:

Παρότι κατά κοινή ομολογία το τελευταίο 24ωρο τα επεισόδια έχουν σαφώς μειωθεί στις περισσότερες πόλεις. 280 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες μόνο στη Νέα Υόρκη, ενώ ως τώρα από την αρχή των διαδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί 9300 συλλήψεις, ενώ ασαφής ακόμα παραμένει ο αριθμός ατόμων και κυρίως οι ακριβές συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς, πολίτες και αστυνομικοί. Σε τουλάχιστον μία από αυτές τις περιπτώσεις, έχει ήδη εκδιωχθεί ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας, συγκεκριμένα για το θανάσιμο τραυματισμό Αφροαμερικανού ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Louisville του Κεντάκι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: