Δεν θα μεταφέρονται ασθενείς με ασθενοφόρα αν έχουν μικρές πιθανότητες επιβίωσης στο Λος Άντζελς

Σύμφωνα με τις οδηγίες, εφόσον οι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται επιτόπου στις πρώτες βοήθειες που του παρέχονται, δε θα πρέπει να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. 

Την παταγώδη αποτυχία της πλουσιότερης καπιταλιστικής χώρας να παρέχει επαρκή περίθαλψη στον πληθυσμό της, καταδεικνύει η απόφαση της κομητείας του Λος Άντζελες να υποδείξει στο προσωπικό του αντίστοιχου ΕΚΑΒ να μην μεταφέρει ασθενείς με μικρές πιθανότητες επιβίωσης στα νοσοκομεία της πόλης, καθώς δεν υπάρχουν πλέον κλίνες να φιλοξενηθούν. Αυτό δεν αφορά μόνο τον κορονοϊό, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση σε όλη την Καλιφόρνια, αλλά και ασθενείς με εμφράγματα, εγκεφαλικά, ακόμα και θύματα τροχαίων δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, εφόσον οι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται επιτόπου στις πρώτες βοήθειες που του παρέχονται, δε θα πρέπει να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, μπαίνει “δελτίο” στο χορηγούμενο οξυγόνο, το οποίο θα πρέπει να δίνεται μόνο σε όσους ασθενείς έχουν κορεσμό κάτω από 90%, δηλαδή βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή, 1 στους 5 κατοίκους της κομητείας έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό και υπάρχουν μόλις 17 εντατικές αθροιστικά στα νοσοκομεία της περιοχής, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζονται να φιλοξενούν ασθενείς στην υποδοχή, στα μαγαζιά με είδη δώρων, ενώ οι νεοεισερχόμενοι παραμένουν έξω σε τέντες.

Όλα αυτά παρότι η Καλιφόρνια εφάρμοσε από τον περασμένο Μάρτιο κάποιους από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς διάδοσης του ιού στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να αξιοποιηθεί από τις αρχές το διάστημα από το πρώτο κύμα ως τώρα, με τραγικά αποτελέσματα που καταδεικνύουν για άλλη μια φορά τα τραγικά αποτελέσματα της αντιμετώπισης της υγείας ως εμπόρευμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: