“Δεν είναι μοιραίο ο λαός να πληρώνει τέτοιο βαρύ φόρο αίματος από φυσικά σεισμικά φαινόμενα” – Μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ στο ΤΚΡ και τον τουρκικό λαό

“Υπάρχουν κοινωνικό-οικονομικές αιτίες για την υποβάθμιση της αντισεισμικής προστασίας, οι ρίζες τους βρίσκονται στην φύση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που εξυπηρετούν οι διάφορες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.”

Τα κοινωνικά αίτια της έκτασης της τραγωδίας που διαφαίνεται στην Τουρκία μετά το χθεσινό σεισμό αναδεικνύει το μήνυμα συμπαράστασης που απέστειλε το ΚΚΕ στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και μέσω αυτού στους σεισμοπαθείς και συνολικά τον τουρκικό λαό, που συχνά βρίσκεται αντιμέτωπος, όπως και η χώρας μας εξάλλου, με σεισμούς, αλλά και την έλλειψη αντισεισμικής προστασίας.

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του με το λαό της χώρας σας για τα πολυάριθμα θύματα και τις τεράστιες ζημιές, που για άλλη μια φορά, προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Ανατολική Τουρκία.

Από την εμπειρία και της δικής μας χώρας γνωρίζουμε πολύ καλά, πως δεν είναι μοιραίο ο λαός να πληρώνει τέτοιο βαρύ φόρο αίματος από τα ανάλογα φυσικά σεισμικά φαινόμενα. Υπάρχουν κοινωνικό-οικονομικές αιτίες για την υποβάθμιση της αντισεισμικής προστασίας, οι ρίζες τους βρίσκονται στην φύση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που εξυπηρετούν οι διάφορες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Παρακαλούμε να μεταβιβάσετε στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας».

Μήνυμα αλληλεγγύης  στους εργαζόμενους της Τουρκίας απέστειλε και το ΠΑΜΕ:

«Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους εργαζόμενους κ τα συνδικάτα της Τουρκίας για τα θύματα του χθεσινού σεισμού.

Συνάδελφοι, αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μας είναι μαζί σας.

Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό σας.»

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: