Δεν έχεις Τσίπ(ρ)α και δεν κάνεις και τίποτα να το κρύψεις

Την παλαιστινιακή μαντήλα κάψε μόνο που φόραγες πρωθυπουργέ παλιά δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς.

Τριμερής Σύνοδος Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ

(αντιγραφή από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αναστασιάδης: Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό πλαίσιο και γέφυρες συνεργασίας των κυβερνήσεων και των λαών μας. Συμφωνήσαμε στην από κοινού εκτέλεση έργων [σε πολλούς τομείς]. Η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου, αποτελεί προτεραιότητα, θα συμβάλει στην εξασφάλιση ενέργειας για την ΕΕ. Στον τομέα των επικοινωνιών δώσαμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων δικτύων, για ευρυζωνικότητα σε ένα ψηφιακό μέλλον. Ενημέρωσα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Τόνισα την ετοιμότητα της πλευράς μας ανά πάσα στιγμή να επενέλθει σε ένα νέο διάλογο, από εκεί που είχε τερματιστεί στο GrandMontana. Θέλω να τονίσω τη σημασία της δημιουργίας ενός εποικοδομητικού κλίματος για την επίλυση του Μεσανατολικού, που θα διασφαλίζει το Ισραηλινό κράτος και θα προβλέπει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Η σύγκλιση τριμερών συνεργασιών που έχουμε καλλιεργήσει στην περιοχή, έχει ενδυναμώσει τον ρόλο μας. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Νετανιάχου: Οικοδομούμε μια καλή συμμαχία για το καλό των τριών χωρών μας. Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ισραηλινών που επισκέπτονται την Κύπρο ή την Ελλάδα κάθε χρόνο. Θέλω να ανταποδώσετε κι εσείς και να επισκέπτεστε το Ισραήλ. Είναι ασύλληπτο ότι οποιοσδήποτε θα αμφισβητούσε την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Όμως το κάνει η Τεχεράνη. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να αποτρέψουμε την επιθετικότητα του Ιράν. Έχει σημασία η κοινή μας άμυνα.

Τσίπρας: Βρισκόμαστε σήμερα σε μια συνάντηση που έχει γίνει θεσμός. Είναι η 4η τριμερής μεταξύ μας. Θέλουμε η Μεσόγειος να είναι μια χώρα συνεργασίας και όχι εντάσεων, για εμάς αλλά και για τις άλλες χώρες της περιοχής. Ο EastMed και το Eurasia Interconnect είναι έργα ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας. Συμφωνήσαμε να υπογράψουμε το συντομότερο δυνατό, εντός του 2018, τη σχετική διακρατική συμφωνία. Υπογράψαμε συμφωνία για υποπεριφερειακό σχέδιο απορρύπανσης από υδρογονάνθρακες. Έχει ιδιαίτερη σημασία και για εμάς η σύνδεση των λαών μας. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή μάς επηρεάζουν όλους. Εξέφρασα την ελπίδα οι ΗΠΑ να συμβάλουν αποφασιστικά με ένα σχέδιο για το Μεσανατολικό. Στόχος μας για τη Συρία οφείλει να είναι να εξασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και η επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους. Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της, όπως αυτά πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Ο κ. Νετανιάχου μας εξέφρασε τις ανησυχίες τους για το Ιράν. Οι 3 χώρες βρισκόμαστε σε μια κοινή αντίληψη για την ανάγκη να βρούμε τρόπους για την ασφαλή μεταφορά των ανατολικών πηγών ενέργειας προς το ευρωπαϊκό χώρο. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο Ισραήλ, σε έναν χώρο καινοτομίας, όπως μας εξήγησε ο Νετανιάχου. Ανυπομονώ να βρεθώ εκεί.

Μια κακοπαιγμένη παράσταση από τους ηγέτες κρατών / κεφαλαίου/ μπίζνες, και στη μέση οι λαοί της Παλαιστίνης, της Συρίας και όπως βλέπουμε το τελευταίο καιρό και του Ιράν. Εργολάβοι, επιχειρηματίες έτοιμοι από καιρό για καινούργια συμβόλαια. Σύμμαχοι και συνένοχοι στη δολοφονία αμάχων, στη φυλάκιση παιδιών, φτώχεια και ένδεια, στην ισοπέδωση ολόκληρων περιοχών.

Τη στήριξη που σας ζητάει ο Νετανιάχου για την άμυνα κατά του Ιράν θα την δώσετε. Ξέρετε γιατί; Δεν μπορείτε να κάνετε πίσω. Οι συμφωνίες δεν είναι μόνο τουριστικές, αέριο, τεχνολογικού ενδιαφέροντος και για τους κατασκευαστικούς ομίλους στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη που θα τις δικαιολογήσετε με παχιά λόγια για το «εθνικό κεφάλαιο». Είναι και πολεμικές. Την αρχή την κάνατε με τις κοινές ασκήσεις. Τα ίδια F16 που βομβάρδιζαν μετά την Συρία.

Όσο μιλάνε, εσείς υπολογίστε καινούργια κονδύλια για εξοπλιστικά για τη διατήρηση της ειρήνης του πολέμου στην περιοχή. Εγκρίνει και η Πρεσβεία.

Και στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ να ευχηθούμε. Τι διάολο σύμμαχοι είστε.

Την παλαιστινιακή μαντήλα κάψε μόνο που φόραγες πρωθυπουργέ παλιά, δε θα σε παρεξηγήσει κανείς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: