Δε χαλάνε οι φιλίες για τα πτώματα – Σταθερός σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας οι ΗΠΑ δηλώνει ο Τραμπ

“Ανόητη” χαρακτήρισε τυχόν διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στη μοναρχία του Κόλπου, που ακόμα και βάσει της CIA ευθύνεται άμεσα για το φριχτό θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Σταθερός σύμμαχος» της Σαουδικής Αραβίας παραμένουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Τραμπ. Η δήλωση αυτή είναι αναμενόμενη, παρότι ακόμα  και η CIA συνέδεσε ευθέως τη δολοφονία Κασόγκι με τον πρίγκηπα Μωχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το πόσο έωλες είναι οι διακηρύξεις περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που με ευκολία εκτοξεύουν οι ΗΠΑ κατά των αντιπάλων τους φαίνεται για άλλη μια φορά στον κυνισμό με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος επιλέγει να υιοθετήσει το αφήγημα των σαουδαραβικών αρχών που δηλώνουν πως δεν είχαν καμία ανάμειξη με το γεγονός.

Η κατακραυγή για τη στενή συνεργασία Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ ακόμα και πριν τη δολοφονία Κασόγκι, οδήγησε ακόμα και ρεπουμπλικάνους βουλευτές να προτείνουν διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς το φονικό καθεστώς του Κόλπου.

Όπως όμως συμβαίνει πάντα στη χάραξη των γεωπολιτικών επιλογών των ιμπεριαλιστικών χωρών, εντέλει το μοναδικό κριτήριο για τις συμμαχίες είναι το όφελος που αντλείται από αυτές, κι όχι οποισδήποτε ηθικός ενδοιασμός. Ο Τραμπ μάλιστε χαρακτήρισε «ανόητη» μια τέτοια κίνηση, λέγοντας πως μόνος ωφελημένος θα είναι η Ρωσία και η Κίνα.

Επιπλέον χαρακτήρισε την πετρελαιοπαραγωγό χώρα σημαντικό εταίρο και «μεγάλο σύμμαχο» κατά του Ιράν στη Μέση Ανατολή. «Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παραμείνουν σταθερός σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα της χώρας μας, του Ισραήλ και των άλλων συμμάχων της περιοχής», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Με telesurtvnet

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: