Χιλιάδες μαθητές στο πλευρό του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας σε κινητοποιήσεις για την παιδεία (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Διαδηλώσεις σε όλη την Ιταλία στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και περικοπές στην παιδεία που προωθεί η συγκυβέρνησης Λίγκας – 5 Αστέρων

Μέρα κινητοποιήσεων μαθητών και φοιτητών σε πόλεις ολόκληρης της Ιταλίας ήταν η προχθεσινή, με αιχμή του δόρατος την εκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης Λέγκας-Πέντε αστέρων, που ευαγγελίζεται “μεταρρυθμίσεις” στην παιδεία σε αντιδραστική κατεύθυνση, εξαγγέλλοντας παράλληλα λαϊκίστικα μέτρα όπως την κατάργηση της ιστορίας από τις απολυτήριες εξετάσεις του λυκείου, την ώρα που περικόπτει 100 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση.

Δυναμικά ήταν τα μπλοκ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας σε όλη τη χώρα, που κατέβηκαν για να “δώσουν ένα χαστούκι στην κυβέρνηση” και να “αφήσουν μετεξεταστέους Λέγκα και κίνημα Πέντε Αστέρων”.

“Είναι η κυβέρνηση της δήθεν αλλαγής. Για τους μαθητές μόνο καταπίεση κι εκμετάλλευση”, δηλώνει ο Αλεσάντρο Φιορούτσι, από το μαθητικό τμήμα του ΜΚΝ: “Ενώ τα πραγματικά προβλήματα των μαθητών παραμένουν άλυτα αυτή η αντιδραστική κυβέρνηση προτιμά να επιτρέπει εφόδους της αστυνομίας στη διάρκεια των μαθημάτων για να κάνει προπαγάνδα σε βάρος μας”, προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει συζήτηση για το είδος του σχολείου που προωθεί η Ιταλική Ένωση Βιομηχάνων, η ΕΕ και η κυβέρνηση.

Αντικρούει την κυβερνητική επιχειρηματολογία για “παιδιά του μπαμπά”, όπως αποκάλεσε ειρωνικά ο υπουργός εσωτερικών Σαλβίνι τους μαθητές λέγοντας πως διαδηλώνουν οι νέοι που αγωνίζονται για ένα αξιοπρεπές μέλλον, για ένα διαφορετικό σχολείο στην υπηρεσία των μαθητών κι όχι για τα κέρδη των ολίγων. Οι μαθητές υπόσχονται να διευρύνουν τη διαμαρτυρία τους σε όλα τα σχολεία της Ιταλίας, κι ότι οι προχθεσινές διαδηλώσεις ήταν μόνο η αρχή.

Roma. Corteo degli studenti contro il governo

Dal corteo degli studenti di Roma uno schiaffo al governo Lega-M5S. «Salvini, Di Maio, ma quale cambiamento? Il vostro programma si chiama sfruttamento!»

Gepostet von Fronte della Gioventù Comunista – FGC am Freitag, 12. Oktober 2018

Φωτό και βίντεο από τη σελίδα του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας στο facebook

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: