“Αποπλάνησε έναν Εβραίο” – Για αλλοίωση της φυλής κατηγορεί Ισραηλινός βουλευτής Εβραίο ηθοποιό και Αραβοϊσραηλινή παρουσιάστρια

Βουλευτής του Νετανιάχου επιτίθεται σε εβραιοαραβικό ζευγάρι σελέμπριτις για το γάμο τους, με τον υπουργό εσωτερικών να επικροτεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής του ακροδεξιού κυβερνώντος κόμματος Λικούντ στο Ισραήλ, Ορέν Χαζάν, προβαίνει σε σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις, για τις οποίες μάλιστα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής του επέβαλε κυρώσεις έξι μηνών το Γενάρη.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκε η παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων, Λούσι Αχάρις, αραβικής καταγωγής, με το δημοφιλή Εβραίο ηθοποιό, Τζαχί Χαλεβί, γνωστό και στο εξωτερικό χάρη στη συμμετοχή του στη σειρά Fauda που προβάλλεται και στο Netflix. Οι δυο τους είχαν κρυφή σχέση για 4 χρόνια και παντρεύτηκαν την περασμένη Τετάρτη σε στενό κύκλο, φοβούμενοι εθνικιστικές επιθέσεις. Σαν αυτή του Χαζάν, που επιτέθηκε φραστικά στο ζευγάρι λέγοντας: “Δεν κατηγορώ τη Λούσι Χάρις που αποπλάνησε μια εβραϊκή ψυχή με στόχο να βλάψει τη χώρα μας και να αποτρέψει περισσότεροι Εβραίοι απόγονοι να συνεχίσουν την εβραϊκή δυναστεία, αντιθέτως την καλοδεχόμαστε να προσηλυτιστεί”. “Κατηγορώ όμως τον “ισλαμίζοντα” Χαλεβί, πρόσθεσε ο βουλευτής, ζητώντας να “σταματήσει η αφομοίωση”. Μετά το κύμα αντιδράσεων στο ρατσιστικό παραλήρημα, ο Χαζάν επανήλθε επαναλαμβάνοντας δήλωση του πρωθυπουργού Νετανιάχου και της Σιωνιστικής Ένωσης πως “Η αριστερά έχει ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι Εβραίος”.

Ο βουλευτής όχι μόνο δεν καταδικάστηκε από το κόμμα του, αλλά ουσιαστικά έλαβε πλήρη στήριξη, με τον υπουργό εσωτερικών του Ισραήλ Άριε Ντέρι να δηλώνει σε ραδιοσταθμό πως “Είμαι αντίθετος σε τέτοια πράγματα” (δηλ. τους μεικτούς γάμους), καθώς “Δεν πρέπει να τα ενθαρρύνουμε, παρόλη την αγάπη”. Ισχυρίστηκε πως η αφομοίωση απειλεί διεθνώς τον εβραϊσμό, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Νέα Υόρκη, όπου οι Εβραίοι είναι σήμερα λιγότεροι απ’ό,τι μετά το Ολοκαύτωμα. Ο υπουργός κάλεσε την Αχάρις να πρσηλυτιστεί, καθώς τα παιδιά της θα έχουν προβλήματα λόγω της καταγωγής τους. Ούτε λόγος φυσικά για εξομοίωση δικαιωμάτων μεταξύ Αράβων και Εβραίων, στο πιο σκληρά φυλετικό καθεστώς που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα μετά το ναζισμό και το απαρτχάιντ.

Με πληροφορίες από haaretz.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: