Απέργησε για μένα – Υγειονομικοί καλούν εργαζόμενους να απεργήσουν για την ασφάλεια όλων

Παρά τη λυσσώδη αντίσταση των βιομηχάνων, αλλά και την “πυροσβεστική” στάση των κυρίαρχων φιλεργοδοτικών συνδικάτων, το κάλεσμα της USB προς τους εργαζόμενους σε στρατηγικούς τομείς και στη δημόσια υγεία να διακόψουν συμβολικά για 1 λεπτό τις δραστηριότητές τους βρήκε μεγάλη ανταπόκριση.

Γενική απεργία πραγματοποιείται σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία, υπό την αιγίδα της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB (Συνδικαλιστική Οργάνωση Βάσης), ως απάντηση στο διάταγμα κοροϊδία της κυβέρνησης Κόντε, που αφήνει σε λειτουργία δεκάδες μη απαραίτητους παραγωγικούς κλάδους εν μέσω πανδημίας. Το σύνθημα είναι  «Πόσοι περισσότεροι νεκροί για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι όλα πρέπει να κλείσουν;» και αίτημα περισσότερα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων, είτε αναγκάζονται να πηγαίνουν στη δουλειά τους είτε όχι.

Απεργώ για ένα λεπτό για τη δική μου ασφάλεια και για τη δική σας

«Είναι πλέον προφανές ότι η μεγαλύτερη εξάπλωση του κορονοϊού και τα περισσότερα θύματα καταγράφονται ακριβώς στις περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες μονάδες παραγωγής και όπου λόγω της ασυδοσίας της εργοδοσίας, χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλέψουν, να μεταδώσουν τον ιό και να αρρωστήσουν», τονίζει η USB, προσθέτοντας «δεν θα δεχτούμε η Confindustria να υπαγορεύει τους κανόνες σε ολόκληρη τη χώρα και στην πραγματικότητα να καθορίζει αυτή ποιος είναι ο αποδεκτός αριθμός των θανάτων που θα πρέπει να υποστούμε».

Παρά τη λυσσώδη αντίσταση των βιομηχάνων, αλλά και την “πυροσβεστική” στάση των κυρίαρχων φιλεργοδοτικών συνδικάτων, το κάλεσμα της USB προς τους εργαζόμενους σε στρατηγικούς τομείς και στη δημόσια υγεία να διακόψουν συμβολικά για 1 λεπτό τις δραστηριότητές τους βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Στο e – mail της οργάνωσης έφτασαν πολλές φωτογραφίες από όλη τη χώρα, με τους υγειονομικούς να κάνουν το σήμα της νίκης και να κρατούν αυτοσχέδια πλακάτ και πανό με κεντρικό σύνθημα “Απέργησε για μένα”.

Απεργία – Η υγεία πριν από τα κέρδη! Τα κλείνουμε όλα αμέσως!

Mε πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: