«Αντικομμουνιστικό μέτωπο» θέλει να δημιουργήσει ο Μπολσονάρου στη Λατινική Αμερική

Μήνυμα στη “Συντηρητική Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής” που διοργανώνει ο γιος του απηύθυνε ο Μπολσονάρου, καλώντας σε “ένωση δυνάμεων κατά του κομμουνισμού”.

Την αποφασιστικότητά του να «εδραιώσει» τη «νέα πολιτική γραμμή» των εκλογών του Οκτωβρίου, όταν και κατέκτησε το αξίωμα του προέδρου της Βραζιλίας, σε όλη την Αμερική εξέφρασε ο Ζαΐρ Μπολσονάρου, δηλώνοντας έτοιμος να ενώσει τις δυνάμεις του «για την πάλη κατά του κομμουνισμού στην περιοχή».

Ο ακροδεξιός πρόεδρος απηύθυνε το μήνυμά του στη λεγόμενη «Συντηρητική Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής», που διοργάνωσε ένας από τους γιους του, ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, με τη συμμετοχή συντηρητικών και ακροδεξιών εκπροσώπων από 12 χώρες της αμερικανικής ηπείρου.

«Η Λατινική Αμερική ενώνεται για να πει όχι στο σοσιαλισμό, όχι στο Φόρουμ του Σάου Πάουλου (διεθνή συνάντηση με πρωτοβουλία της κεντροαριστερής βραζιλιάνικης αντιπολίτευσης), δε θα γίνουμε η επόμενη Βενεζουέλα». Ο γιος Μπολσονάρου πρόσθεσε πως η Βραζιλία μπορεί να γίνει έδρα ενός «δικαστηρίου» για την καταδίκη των «κομμουνιστών δικτατόρων» της ηπείρου. Με αυτές εννοεί προφανώς τη σοσιαλιστική Κούβα, αλλά και τις πρώην και νυν σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, των οποίων τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης της ακραίας φτώχειας θεωρούνται «κομμουνιστικά».

Η σύνοδος κορυφής ένωσε την «αφρόκρεμα» της λατινοαμερικανικής ακροδεξιάς, ανάμεσά τους αντικαθεστωτικούς από την Κούβα και τη Βενεζουέλα, τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας Αλβάρου Ουρίμπε, το Χιλιανό ακροδεξιό Χοσέ Καστ, αλλά και τον αυτοαποκαλούμενο «πρίγκηπα της Βραζιλίας» Λουδοβίκο Φίλιππο της Ορλεάνης και της Μπραγκάνσα, που διατείνεται ότι είναι απόγονος του τελευταίου Πορτογάλου βασιλιά, που εκδιώχθηκε το 1889, όταν η χώρα ανακηρύχτηκε δημοκρατία.

Με πληροφορίες από telesurtvnet

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: