Ακροδεξιοί αρνητές του κορονοϊού εισέβαλαν στην είσοδο της γερμανικής βουλής στο Βερολίνο

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιδιώξεις ακροδεξιών ομάδων για αυτό το ªχάπενινγκª είχαν ανοιχτά διακηρυχθεί από τα ΜΚΔ μέρες πριν τη συγκέντρωση του Σαββάτου ως “Έφοδος στο Ράιχσταγκ”, παρόλα αυτά δε φαίνεται να ελήφθησαν ιδιαίτερα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της.

Σε επίκεντρο του διεθνούς “κινήματος” αρνητών του κορονοϊού εξελίσσεται η Γερμανία και συγκεκριμένα το Βερολίνο, όπου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες ψεκασμένοι και φασίστες για να διαδηλώσουν ενάντια σε οποιοδήποτε μέτρο προστασίας από την πανδημία. Οι διαδηλωτές κατέφτασαν με πούλμαν από όλη τη Γερμανία, αλλά και γειτονικές χώρες, όπως η Πολωνία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Ολλανδία.

Ομάδα φασιστοειδών προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Βουλής, υπερπηδώντας τα κιγκλιδώματα και καταλαμβάνοντας για λίγο με τις σημαίες τους την κεντρική σκάλα της εισόδου, πριν διαλυθούν με σπρέι πιπεριού από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιδιώξεις ακροδεξιών ομάδων για αυτό το ªχάπενινγκª είχαν ανοιχτά διακηρυχθεί από τα ΜΚΔ μέρες πριν τη συγκέντρωση του Σαββάτου ως “Έφοδος στο Ράιχσταγκ”, παρόλα αυτά δε φαίνεται να ελήφθησαν ιδιαίτερα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της.

Το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν ιδιαίτερα ετερόκλητο, χωρίς κάποιον κεντρικό οργανωτή, είναι όμως σαφές ότι διάφορες φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις προσπαθούσαν να δώσουν τον τόνο, χωρίς να συναντούν αντίδραση από τους υπόλοιπους οργανωτές. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους μπορούσε να διακρίνει κανείς Προτεσταντικές ομάδες να τραγουδούν χριστιανικούς ύμνους και να φορούν μπλουζάκια με συνθήματα όπως “Χριστιανοί αντιστέκονται” και “Ιησούς Χρηστός Υιός Θεού Σωτήρας”. Κάποιοι κρατούσαν σημαίες του Ισραήλ και άλλοι των ΗΠΑ, δηλώνοντας οπαδοί του Τραμπ και της συνωμοσιολογικής οργάνωσης “Qanon”. Η αντιδραστική κινεζική σέχτα Φαλούν Γκονγκ έδωσε το παρόν με περίπτερο και πλακάτ όπου αναγραφόταν πως “Ο χειρότερος ιός στον κόσμο είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας”. Αντιεμβολιαστές και οπαδοί μυστικιστικών θεωριών κάθε είδους συμπλήρωναν το παζλ.

Στο βήμα ανέβηκαν μεταξύ άλλων ο αρχικός διοργανωτής των αντίστοιχων διαδηλώσεων πριν λίγους μήνες, ο επιχειρηματίας πληροφορικής από τη Στουτγγάρδη Μίχαελ Μπάλβεγκ, που ζήτησε κατάργηση όλων των νόμων για την πανδημία και παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ανηψιός του Τζον Κένεντι και γνωστός αντιεμβολιαστής, αναπαρήγαγε τη θεωρία για το δίκτυο 5G και τη σύνδεσή του με τον κορονοϊό, λέγοντας πως το Βερολίνο “είναι και πάλι οχυρό κατά του ολοκληρωτισμού”. Σε παρόμοιο ψυχροπολεμικό και αντικομμουνιστικό κλίμα κινήθηκαν και τα συνθήματα πολλών διαδηλωτών που έκαναν λόγο για “ΓΛΔ 2.0” και επανασύσταση “της δικτατορίας του SED” από την Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας “Ελευθερία αντί για σοσιαλισμό”. Μια σειρά ομιλητές επιδόθηκαν επίσης σε παραλήρημα ξενοφοβίας και κοινωνικού ρατσισμού, μιλώντας για “πλημμυρίδα του λαού απέξω” και ότι “καθένας ζητά εδώ επιδόματα τέκνων, ανεργίας και δεν ξέρω εγώ τι άλλο”.

Το μόνο κόμμα με επίσημη παρουσία ήταν το ακροδεξιό AfD, ιδιαίτερα ο Μπγιόρν Χέκε, ηγέτης της ανοιχτά φασιστικής πτέρυγας του κόμματος. Το παρών έδωσε και ο Μάρτιν Ζέλνερ από το “Ταυτοτικό Κίνημα” της Αυστρίας, οργάνωση που ενίσχυε οικονομικά ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας πριν σκοτώσει 51 ανθρώπους σε δυο τζαμιά του Κράιστσερτς. Το φαιό μωσαϊκό συμπλήρωναν μέλη του νεοναζιστικού NPD, του ίδιας κοπής κομματιδίου “Ο τρίτος δρόμος”, σκόρπιοι νεοναζί, αλλά κυρίως μέλη των λεγόμενων “Πολιτών του Ράιχ”, οι οποίοι επιτίθενται ανοιχτά στην ύπαρξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, επιζητώντας όπως λέει και ο τίτλος τους την ανασύσταση του παλιού γερμανικού Ράιχ.

Αρχικά η συγκέντρωση είχε απαγορευτεί από τις αρχές, ωστόσο με δυο κατεπείγουσες αποφάσεις του διοικητικού δικαστηρίου του Βερολίνου την Παρασκευή και επιβεβαίωση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου Βερολίνου – Βραδεμβούργου, τελικά επιτράπηκε, καθώς η πρόθεση των διοργανωτών να παρατάξουν 900 άτομα “περιφρούρησης και αποτροπής εντάσεων” συνιστούσαν “επαρκή μέτρα πρόληψης”, ενώ οι δικαστές ισχυρίστηκαν πως “δεν θα υπήρχε συνειδητή παραβίαση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης”. Η πραγματικότητα φυσικά, μικρή σχέση είχε με όλα αυτά, γεγονός καταφανές φυσικά στον οποιονδήποτε πλην της γερμανικής αστικής δικαιοσύνης ήδη από τις προηγούμενες διαδηλώσεις αυτού του τύπου στη χώρα, χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας.

Με πληροφορίες και φωτό από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: