Άγριο ξύλο σε μητέρα και γιο Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ από αστυνομικούς – Τους πέρασαν για κλέφτες της τηλεόρασης που αγόρασαν (VIDEO)

Μητέρα και γιος άφησαν την τηλεόραση που αγόρασαν στο κατάστημα για να γυρίσουν με μεγαλύτερο όχημα κι αυτό ήταν η αρχή του Γολγοθά τους. Τουλάχιστον παρέμειναν ζωντανοί…

Το βαθμό προκατάληψης και αυταρχισμού, που βιώνουν οι μαύροι Αμερικανοί στις ΗΠΑ, έρχεται να αναδείξει, πέρα από τη νέα δολοφονία άοπλου άντρα, ένα αδιανόητο περιστατικό που συνέβη στα τέλη Μάρτη, αλλά ήρθε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες. Αφορμή η μήνυση που κατέθεσε 68χρονη γυναίκα από το Μιζούρι εναντίον 4 λευκών αστυνομικών, για σωματική βλάβη όταν εκείνοι τους πέταξαν στο έδαφος καταστήματος ηλεκτρικών ειδών με την κατηγορία ότι τάχα είχαν κλέψει τηλεόραση.

Η Μάρβια Γκρέι λέει πως όλα ξεκίνησαν όταν πριν δυο μήνες πήγε μαζί με το γιο της Ντέρεκ σε πολυκατάστημα στο Des Peres για να αγοράσει μια τηλεόραση. Επειδή αυτή ήταν πολύ μεγάλη για να χωρέσει στο αυτοκίνητο, ενημέρωσαν το προσωπικό πως θα γυρνούσαν αργότερα να την πάρουν. Όταν ο Ντέρεκ γύρισε με την απόδειξη στο χέρι, οι υπεύθυνοι του καταστήματος αρνήθηκαν να του τη δώσουν, θεωρώντας πως πάει να την κλέψει, προφανώς με μόνο “στοιχείο” το χρώμα του δέρματός του.

Στη συνέχεια, κάποιος από τους υπαλλήλους παρενέβη στη διεύθυνση του καταστήματος επιβεβαιώνοντας την αγορά από τον άνδρα. Η τηλεόραση του δόθηκε, ωστόσο καθώς πήγαινε στο αυτοκίνητο, είδε να τον ακολουθεί αστυνομικός. Παρότι είχε ενημερωθεί ότι του ανήκε η τηλεόραση, ο αξιωματικός πήρε τηλέφωνο στους συναδέλφους του, ισχυριζόμενος πως είδε τον Ντέρεκ να κλέβει την τηλεόραση και να τη βάζει στο όχημα. Προσβεβλημένος ο Ντέρεκ κι αφού το συζήτησε με τη μητέρα του, αποφάσισαν από κοινού να επιστρέψουν την τηλεόραση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Καθώς προσπαθούσαν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, μητέρα και γιος υποστηρίζουν ότι τέσσερις αστυνομικοί επιτέθηκαν απρόκλητα μπροστά σε πολλούς μάρτυρες και στους δύο, πετώντας τους στο έδαφος, χτυπώντας τους και περνώντας τους χειροπέδες. Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνονται και από τις κάμερες του καταστήματος.

Οι δυο τους συνελήφθησαν και η τηλεόραση όπως και το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν μόλις την επόμενη μέρα. Η Μάρβια και ο Ντέρεκ Γκρέι υπέστησαν πολλά τραύματα, βαρύτερο όμως ήταν το ψυχολογικό σοκ από την κακοποίηση και τον εξόφθαλμο ρατσισμό που βίωσαν.

Η μήνυση που υπέβαλαν αφορά και το δήμο Des Peres, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο.

Με πληροφορίες από nbc

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: