“Αγαπώ την Κούβα και το λαό της” – Κουβανός ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ απαντά στους επικριτές του για φωτογραφία του Φιντέλ Κάστρο στα ΜΚΔ

Είναι φανερό ότι κάποιοι ζουν εφιάλτες ακόμα και με τις φωτογραφίες του Φιντέλ, όπως και ότι το κύρος του παραμένει τεράστιο για την συντριπτική πλειονότητά του λαού του, ανάμεσά τους κι άνθρωποι που είναι “υπεράνω υποψίας” για συμπάθειες στο σοσιαλισμό. 

Ο Ονέλ Ερνάντες, ο πρώτος Κουβανός παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, σίγουρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως φανατικός κομμουνιστής ή “απολογητής” του σοσιαλιστικού καθεστώτος της πατρίδας του, από την οποία έφυγε μαζί με την οικογένειά του σε ηλικία έξι ετών, για να ζήσει στη Γερμανία, όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα πριν μεταβεί στην αγγλική Norwich City. Αυτό όμως δεν απέτρεψε να εκφραστεί ένα κύμα οργής από μερίδα χρηστών των ΜΚΔ, επειδή ο 27χρονος ποδοσφαιριστής “τόλμησε” να αναρτήσει φωτογραφία του Φιντέλ Κάστρο να παίζει ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός ανάρτησε δύο φορές την επίμαχη φωτογραφία, μία στο τουίτερ με την ένδειξη “ο αρχηγός” και μια δεύτερη στο Ίνσταγκραμ, με λεζάντα “αυτή είναι μια φωτογραφία που πρέπει να δει ο κόσμος, ότι η Κούβα έχει ζέση για το ποδόσφαιρο κι ακόμα και ο πρόεδρος εκείνης της εποχής ήξερα να κλωτσάει το τόπι. Αυτό δεν έχει σχέση με την πολιτική για μένα. Ζήτω η Κούβα. Ζήτω ο κουβανικός λαός”.

https://twitter.com/OnelHernandez23/status/1291297586662592512?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1291297586662592512%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fd-25658286161461924600.ampproject.net%2F2007302351001%2Fframe.html

Παρά τον εντελώς ανώδυνο χαρακτήρα της φωτογραφίας και την απολίτικη δήλωση, ο Ερνάντες βρέθηκε αντιμέτωπος με σχόλια που τον επέκριναν ότι υμνεί “έναν δικτάτορα”, κατηγορώντας τον ακόμα και για “μαζοχισμό” που τον θαυμάζει, “ενώ δεν μπορείς να παίξεις στη χώρα σου εξαιτίας του”.

Η πραγματικότητα είναι φυσικά ότι από τις αρχές του 2020 η Κουβανική Ένωση Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει σε μια σειρά Κουβανούς παίκτες ξένων πρωταθλημάτων να συμμετάσχουν στην Εθνική Ομάδα, ενώ τον περασμένο Ιούλη ο Ονέλ Ερνάντες ζήτησε από τον πρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ, να του επιτρέψει τη συμμετοχή στην Εθνική, γράφοντας παράλληλα στο τουίτερ πως “Είναι ένα από τα όνειρά μου να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και να δώσω έμπνευση στη νέα γενιά ποδοσφαιριστών”.

Ο Ερνάντες επανήλθε μετά τα αρνητικά σχόλια, δηλώνοντας ότι ήθελε απλά να δείξει πως “η Κούβα δεν είναι ξένη προς το ποδόσφαιρο”, προσθέτοντας πως “η πολιτική είναι πολύ περίπλοκη και εγώ είμαι αθλητής, δεν είμαι πολιτικός. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι αγαπώ την Κούβα και το λαό της”.

Ακόμα και μετά από αυτή την “απολογία” του Ερνάντες, τα πικρόχολα σχόλια όσων δεν ανέχονται ένας Κουβανός του εξωτερικού να μην επιδίδεται σε λυσσώδη προπαγάνδα κατά της πατρίδας του συνεχίστηκαν. Είναι φανερό ότι κάποιοι ζουν εφιάλτες ακόμα και με τις φωτογραφίες του Φιντέλ, όπως και ότι το κύρος του παραμένει τεράστιο για την συντριπτική πλειονότητά του λαού του, ανάμεσά τους κι άνθρωποι που είναι “υπεράνω υποψίας” για συμπάθειες στο σοσιαλισμό.

Με πληροφορίες από cibercuba.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: