Αφεντικά ούνα φάτσα ούνα ράτσα – Η Κομμουνιστική Νεολαία Ιταλίας βάζει αγγελία “για εργοδότες με διάθεση να πληρώνουν”

Οι κομμουνιστές νεολαίοι τρολάρουν τους “δύσμοιρους” επιχειρηματίες που κλαίγονται στα κανάλια ότι οι υποψήφιοι έχουν παράλογες απαιτήσεις, όπως το να πληρώνονται.

Παρακουθώντας τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, θα δει κανείς αρκετά συχνά ρεπορτάζ για “επιχειρήσεις που ψάχνουν προσωπικό και δε βρίσκουν”, για “έλλειψη εργαζόμενων με προσόντα”, “τεμπέληδες που δεν πάνε να μαζέψουν ροδάκινα” κι άλλα παρόμοια. Η κατάσταση αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο την Ελλάδα, αλλά πρακτικά κάθε καπιταλιστική χώρα, στον ένα ή άλλο βαθμό. Στην περίπτωση της γειτονικής Ιταλίας, η γνωστή και εν μέρει μόνο ακριβής κατά τα άλλα έκφραση που χρησιμοποιούμε και στον τίτλο, βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στη συμπαθή και αναξιοπαθούσα τάξη των αφεντικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ιταλός εστιάτορας στο βίντεο που ανάρτησε η Ομοσπονδία Κομμουνιστικής Νεολαίας (FGC) στην Ιταλία, που διεκτραγωδεί τη δυσκολία του να βρει εργαζόμενους, αφού “ξεκινάνε έτσι, πόσες ώρες θα δουλέψουμε, πόσα θα πάρουμε;”. Ανήκουστα πράγματα δηλαδή, αντί να ευγνωμονούν τον επιχειρηματία που δίνει νόημα στην άδεια ύπαρξή τους.

Για το λόγο αυτό, η FGC, έβαλε αγγελία, με την οποία “ζητούνται εργοδότες” με ένα και μόνο προσόν, δηλαδή να πληρώνουν τους εργαζόμενους:

Μα σας φαίνεται φυσιολογικό πως όποιος ψάχνει μια δουλειά στην Ιταλία πρέπει να έχει να κάνει με τέτοιο κόσμο; Οι καλύτεροι είναι αυτοί που λένε “όσο για το μισθό, ας δούμε τι θα μείνει στο τέλος του μήνα”. Τέρμα τα κλαψουρίσματα, ζητείται επιχειρηματίας με διάθεση να πληρώσει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: