14 μήνες φυλάκιση στον αδερφό της Αχέντ Ταμίμι

Σε λιγότερο από ένα μήνα από την αποφυλάκιση της Αχέντ Ταμίμι, ο αδερφός της καταδικάζεται σε 14 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 2.000 δολαρίων για τον τραυματισμό ισραηλινού στρατιώτη!

Ισραηλινό στρατοδικείο καταδίκασε τον παλαιστίνιο Ουαέντ Ταμίμι, τον 21χρονο αδελφό της Αχέντ Ταμίμι, σε 14 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 2.000 δολαρίων ΗΠΑ για πέτρες που φέρεται να πέταξε σε στρατιώτες το 2016 και το 2017. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας ισραηλινός στρατιώτης υπέστη τραυματισμό του χεριού του, ως αποτέλεσμα της ρίψης βράχου από τον Ουαέντ.

Ο Ουαέντ είχε  συλληφθεί στις 10 Μαΐου, κατά τη διάρκεια ολονύκτιας επιδρομής, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Τη Δευτέρα κρίθηκε ένοχος για τη ρίψη πετρών σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα στην Ναμπί Σάλεχ, την πόλη που ζει με την οικογένειά του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η πόλη είναι ένα από τα κέντρα της παλαιστινιακής αντίστασης στην επέκταση των παράνομων ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη. Εκεί, διοργανώνονται κάθε εβδομάδα διαμαρτυρίες κατά της επέκτασης ενός παρακείμενου παράνομου οικισμού. Το Ισραήλ στοχεύει συνεχώς την οικογένεια Ταμίμι, λόγω της ενεργούς αντίστασής τους στην κατοχή.

Ο πατέρας Μπασέμ Ταμίμι έχει φυλακιστεί εννέα φορές από το 1988 έως το 2013 και έχει υποστεί διάφορα είδη βασανιστηρίων. Από τον Δεκέμβρη 2017, πολλά μέλη της οικογένειας Ταμίμι τραυματίστηκαν, σκοτώθηκαν είτε φυλακίστηκαν από το Ισραήλ.

Η καταδίκη του Ουαέντ έρχεται σε λιγότερο από ένα μήνα από την απελευθέρωση της αδερφής του Αχέντ και της μητέρας τους.

Εκπρόσωπος του δικηγόρου του επέκρινε την καταδίκη, υποστηρίζοντας ότι η ποινή ήταν πολύ πιο αυστηρή από αντίστοιχες σε Ισραηλινούς για ίδιες ενέργειες. Σύμφωνα με τους Times of Israel, τον περασμένο μήνα μια ομάδα εποίκων συγκρούστηκε με Ισραηλινές δυνάμεις, τραυματίζοντας έναν στρατιώτη. Κάποιοι από τους εποίκους συνελήφθησαν, αλλά απελευθερώθηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Ισραηλινές και παλαιστινιακές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταγγέλλουν ότι αυτή είναι μια συνήθης πρακτική. Στη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί έποικοι υπόκεινται σε διαφορετικά νομικά συστήματα: ένα πολιτικό νομικό σύστημα για τους Ισραηλινούς και ένα στρατιωτικό δικαστικό σύστημα για τους Παλαιστίνιους.

Πηγή: telesur

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: