Δε θέλουμε να είμαστε εμείς το κράτος – Ένας αστυνομικός απαντά στο πρώην μέλος της ΝΔ Ηλιόπουλο

“Ο κυνισμός με τον οποίο ισχυρίζεται ο κύριος Ηλιόπουλος ότι τα ΜΑΤ είναι το κράτος, φανερώνει την αποστολή της αστυνομίας που όλες οι κυβερνήσεις της έχουν δώσει ως κατασταλτικού μηχανισμού.”

Αίσθηση είχε προκαλέσει λίγο μετά τις περασμένες βουλευτικές εκλογές, η ανάρτηση του υπαστυνομικού Κωνσταντινού Ηλιόπουλου στο facebook, ο οποίος, αναγράφοντας την ιδιότητά του ως μέλους της ΝΔ, έγραφε μετά τη νίκη του κόμματός του πως “Η Ελλάδα από αύριο θα κυβερνιέται αποκλειστικά με την ισχύ των γκλομπς μας”, προτρέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να “κυβερνήσει όπως γουστάρει”, καθώς “τα ΜΑΤ είναι δίπλα του, γιατί αυτά είναι το κράτος”. Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε διαγραφή του Ηλιόπουλου μετά το σάλο που προκλήθηκε, γεγονός όμως παραμένει πως τα λεγόμενά του αντικατοπτρίζουν μια αυταρχική αντίληψη που είναι διάχυτη στους κόλπους της αστυνομίας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τέτοια άτομα δικαιούνται να μιλάνε εξ ονόματος του συνόλου της Ελληνικής Αστυνομίας. Τη δική του απάντηση δίνει μέσω του Ριζοσπάστη συνάδελφός του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι όλοι ίδιοι και πως τέτοιες αντιλήψεις δεν έχουν θέση στο αστυνομικό σώμα.

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η δήλωση του υπαστυνόμου Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος με περίσσιο θράσος καλεί, μέσα από ανάρτησή του στο «Facebook», την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να χρησιμοποιήσει την «ισχύ των γκλομπ» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε μια οπαδική έκφραση της χαράς του, το πρώην (πια…) μέλος της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τις ίδιες απόψεις που έχουμε ακούσει από αστυνομικούς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Αραγε, δεν γνώριζαν στη ΝΔ τις απόψεις αυτού του ανθρώπου, πριν τις δημοσιεύσει; Είναι ο μόνος με αυτές τις απόψεις στη ΝΔ;

Τέτοιες απόψεις όχι μόνο βρίσκουν αντίθετους πολλούς συναδέλφους αλλά και μας προσβάλλουν. Η Ελληνική Αστυνομία ΔΕΝ έχει μόνο τέτοιους ανθρώπους. Η πλειοψηφία των συναδέλφων προσπαθούμε κάτω από πολύ άσχημες και επικίνδυνες συνθήκες να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα.

Πολλοί από εμάς καταγόμαστε από λαϊκές οικογένειες και ξέρουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Αυτό αποτελεί και «απαγορευτικό» παράγοντα για εμάς να στραφούμε απέναντι στον λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.

Δεν θέλουμε να είναι αυτός ο ρόλος μας!

Ο κυνισμός με τον οποίο ισχυρίζεται ο κύριος Ηλιόπουλος ότι τα ΜΑΤ είναι το κράτος, φανερώνει την αποστολή της αστυνομίας που όλες οι κυβερνήσεις της έχουν δώσει ως κατασταλτικού μηχανισμού.

Η θέση αυτών των ανθρώπων είναι εκτός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ να μην τολμήσει να μας χρησιμοποιήσει εναντίον του αγωνιζόμενου λαού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: