Απαγόρευση εισόδου στο ΚΚΕ και τη ΛΑΣΥ Κέρκυρας

Τη μη ανάμειξη της εταιρείας στον προεκλογικό αγώνα επικαλέστηκε η Fraport για να παρεμποδίσει τη συζήτηση των κομμουνιστών με τους εργαζόμενους του αεροδρομίου.

Σε μια κίνηση απόλυτου αυταρχισμού, η Fraport απαγόρευσε σε κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης να μιλήσουν με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, ακόμα και στην πυροσβεστική που υπάγεται στο δημόσιο. Την απαράδεκτη αυτή ενέργεια καταδίκασε η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης Συριζα που παραχώρησε στη γερμανική εταιρεία τη διαχείριση του αεροδρομίου:

Η Διεύθυνση της εταιρείας Fraport στην οποία έχει δοθεί και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαγόρευσε στις 16/5/2019 σε κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης την είσοδο στο Αεροδρόμιο για προγραμματισμένη ομιλία-συζήτηση στον πυροσβεστικό σταθμό του Αεροδρομίου.
Επικαλέστηκαν εντολή της κεντρικής διεύθυνσης της εταιρείας με τη φαιδρή δικαιολογία να μην αναμειχθεί η εταιρεία στον προεκλογικό αγώνα. Πρόκειται για μια βαθειά αντιδημοκρατική ενέργεια για την οποία είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέων ότι στο Αεροδρόμιο εργάζονται πάνω από 550 εργατοϋπάλληλοι στους οποίους απαγορεύεται να συζητήσουν με το ΚΚΕ και τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανική Εταιρεία απαγόρευσε τη συζήτηση σε Δημόσια Υπηρεσία που είναι το Πυροσβεστικό Σώμα. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργασιακοί χώροι είναι εργασιακά γκέτο στους οποίους προσπαθούν να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου.
Η πολυεθνική Fraport στηρίζει από θέση αρχής τα αστικά κόμματα γιατί αυτά εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Το ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο συνεργάστηκε μια χαρά για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τη ΝΔ και τους υπόλοιπους που συμφωνούν με την ίδια πολιτική. Την πολιτική του ΚΚΕ είναι που αντιστρατεύεται και επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην επαφή μας και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Δε θα τους περάσει!

Καλούμε τους εργαζομένους, τα σωματεία τους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και των συνδυασμών. Αυτοί που πανηγυρίζουν για την Fraport και την εκμετάλλευση του αεροδρομίου από αυτήν τι έχουν να πουν για όλα αυτά; Καλούμε τον λαό να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, τη Λαϊκή
Συσπείρωση στους Δήμους και την Περιφέρεια.

Κέρκυρα 16/5/2019
Γραφείο Τύπου Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: