Άγρια καταστολή αλά ΗΠΑ – Αστυνομικοί προσήγαγαν Τούρκο καρκινοπαθή, αφού του πάτησαν τον λαιμό με το γόνατο!

Η ελληνική αστυνομία δεν είχε κανένα δίλημμα να διαλέξει μεταξύ των δολοφόνων της Ebru Timtik και των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη φασιστική στάση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Μπορεί το ελληνικό και το τουρκικό κράτος να έχουν διαφορετικά ανταγωνιστικά συμφέροντα, τους ενώνει όμως η αντίθεσή τους ενάντια στον κοινό “εχθρό-λαό”.

Χτες το απόγευμα, διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τον θάνατο της Τουρκάλας δικηγόρου Ebru Timtik, που στην ουσία πρόκειται για δολοφονία της από τις τουρκικές αρχές.

Στην Αθήνα, η αστυνομία προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου που βάζει στον γύψο τις διαδηλώσεις και απαγόρευσε δια της βίας στους διαδηλωτές να κατέβουν στο οδόστρωμα για να κατευθυνθούν στα γραφεία της Ε.Ε.

Επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση για την απεργό πείνας μέχρι θανάτου, έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα. Αυτή ήταν η αντίδραση της αστυνομίας στην άρνησή μας να πορευτούμε από την Τουρκική Πρεσβεία ως τα γραφεία της ΕΕ στό πεζοδρόμιο. Ξεκαθαρήσαμε πως θα πορευτούμε στο δρόμο καθώς δεν δεχόμαστε την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Η ελληνική αστυνομία ως γνήσιο μαντρόσκυλο του κεφαλαίου του ιμπεριαλισμού και του φασισμού μας επιτέθηκε. Μα οι σύντροφοι και συντρόφισσες αντιστάθηκαν σθεναρά στην απαγόρευση και στην επίθεση, Η απαγορεύσεις δε θα σταματήσουν τον αγώνα μας.EBRU TİMTİK ΑΘΑΝΑΤΗ!ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Gepostet von Epitropi Allileggis am Freitag, 28. August 2020

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, περίμεναν να ολοκληρωθεί η διαδήλωση στο τούρκικο προξενείο, για να προχωρήσουν σε δύο προσαγωγές Τούρκων αγωνιστών, η μία εξ αυτών με τη φαιδρή δικαιολογία ότι “ο δράστης” είχε κάψει μια αφίσα με το πρόσωπο του Ερντογάν, όπου ήταν χαραγμένη μια σβάστικα!

Ωστόσο, το πιο προκλητικό δεν ήταν οι αναίτιες προσαγωγές -λες και έπρεπε να καλύψουν το πλάνο για τη δουλειά τους-, αλλά ο άθλιος τρόπος με τον οποίο επιτέθηκαν στον Τούρκο αγωνιστή, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ ένας αστυνομικός προσπάθησε ουσιαστικά να τον ακινητοποιήσει πατώντας τον στιγμιαία με το γόνατο στον λαιμό, θυμίζοντας σε όλους τη φρικτή σκηνή της δολοφονίας του Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Η φωτογραφία και το βίντεο που ακολουθεί (με το επίμαχο σημείο μετά το 1.50) είναι από τη σελίδα Alerta και δείχνουν πως η καταστολή από τα όργανα του αστικού κράτους έχει το ίδιο απάνθρωπο πρόσωπο σε όλο τον πλανήτη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: