Υπόγειος Μεσαίωνας – Κατέβηκε με υπουργική απόφαση η προπαγάνδα κατά των αμβλώσεων στο Μετρό

Ούτε στο μετρό, ούτε πουθενά, τσακίστε το μισογυνισμό σε κάθε γειτονιά..

Η εκστρατεία ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών να ορίζουν το σώμα τους και να επιλέγουν αν και πότε θέλουν να γίνουν μητέρες έχει πάρει κυριολεκτικά διαστάσεις χιονοστιβάδας. Μετά τη θέσπιση “μέρας αγέννητου παιδιού” από την Εκκλησία της Ελλάδος, και το πρόσφατο αισχρό πρωτοσέλιδο της Sportime κατά των αμβλώσεων, η μισογυνιστική καμπάνια επεκτείνεται ακόμα περισσότερο στο δημόσιο χώρο, με την ανάρτηση αφίσας της ομάδας “Κίνημα για τη ζωή” σε σταθμούς μετρό. Εκεί, γύρω από την εικόνα ενός εμβρύου, οι εμπνευστές της αφίσας πληροφορούν τους χιλιάδες περαστικούς για την ανάπτυξη του “αγέννητου παιδιού” όπως σκόπιμα αναγράφεται για να προκαλεί συνειρμούς ενός μωρού πλήρους αναπτυγμένου, στις πρώτες εβδομάδες της κύησης, όταν και επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο η άμβλωση.

Η “πληροφόρηση” αυτή προφανώς δε γίνεται για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, αλλά εμφανώς για να δημιουργήσει αισθήματα ενοχής στις γυναίκες, ειδικότερα αν έχουν επιλέξει στο παρελθόν ή σκέφτονται να προβούν σε άμβλωση, αλλά και συνολικά να στιγματίσει την εν λόγω επέμβαση εμμέσως πλην σαφώς ως “δολοφονία” ενός πλάσματος που “χτυπά η καρδιά του”, “νιώθει πόνο” και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα.

Ο τεράστιος σάλος που προκλήθηκε στα ΜΚΔ από την υπόθεση, ανάγκασε το υπουργείο Μεταφορών και υποδομών πριν λίγη ώρα να δώσει εντολή για κατέβασμα των αφισών , που θεωρητικά θα έμεναν για δύο ακόμα εβδομάδες. Η διαφήμιση είχε δοθεί από την “Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων”, με άγνωστο τιμολόγιο, το οποίο πάντως είναι σχεδόν κατά 50% μειωμένο σε σχέση με τις εμπορικές διαφημίσεις, ως προερχόμενη από “Μη κερδοσκοπικό φορέα”. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Σταύρος Στεφόπουλος υποστήριξε πως η απόφαση δεν πέρασε για έγκριση από το ΔΣ, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το ποιος και με τι κριτήρια αποφάσισε την ανάρτηση των αφισών. Είναι τελικά τόσο εύκολο κάποιος, υπό “μη κερδοσκοπικό μανδύα” να πληρώσει για να προπαγανδίσει το οτιδήποτε, πχ στον επόμενο τόνο την απελευθέρωση της οπλοκατοχής ή την απέλαση όλων των μεταναστών; Υπάρχει κάποιος που θα λογοδοτήσει γι’ αυτή την αισχρή επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών;

Όσο και αν νιώθουν ευνοημένοι από τη συγκυρία όσοι θεωρούν πως έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στα σώματα και τις ζωές των γυναικών έξω από τις ίδιες, ο σκοταδισμός και η επιστροφή στους χασάπηδες των παράνομων εκτρώσεων δε θα περάσουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: