Το ΝΑΤΟ φέρνει στα Χανιά όλα τα καλά: Ειρήνη και Κορονοϊό… – ΚΚΕ: “Να τους μαζέψετε όλους και να τους στείλετε από εκεί που ήρθαν”

Κρούσμα κορονοϊού σε Μαροκινό κομάντο του ΝΑΤΟ που κυκλοφορούσε ελεύθερα για μια εβδομάδα στην πόλη και την περιοχή. “Να τους μαζέψετε όλους και να τους στείλετε από εκεί που ήρθαν” σχολιάζει η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για τις Νατοϊκές βάσεις.

Το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) είναι ένα από τα δύο πιστοποιημένα Νατοϊκά κέντρα εκπαίδευσης κομάντος από όλο τον κόσμο. Έχει την έδρα του στο Μαράθι, στον κόλπο της Σούδας, και φιλοξενεί κάθε τόσο τάξεις με μαθητευόμενους από όλο τον κόσμο.

Την περασμένη βδομάδα ολοκληρώθηκε μία ακόμα σειρά εκπαίδευσης με 11 σχολεία, εκ των οποίων το ένα είχε Μαροκινούς κομάντος. Οι εκπαιδευόμενοι έμεναν για μία βδομάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων, κυκλοφορούσαν στην πόλη και έρχονταν φυσικά σε επαφή με το εκπαιδευτικό προσωπικό -που με τη σειρά του κυκλοφορούσε τόσες μέρες κανονικά στην πόλη.

Χτες έγινε γνωστό ότι ένας 24χρονος Μαροκινός, που συμμετείχε στην εκπαίδευση, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μολονότι δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα και ενημέρωσε τους υπεύθυνους τηλεφωνικά, αφού είχε επιστρέψει στην πατρίδα του… Το ΚΕΝΑΠ έκλεισε και 100 άτομα από το προσωπικό τέθηκαν σε καραντίνα, αλλά το κακό μπορεί να έχει ήδη γίνει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν είναι κάτι που θα διαπιστωθεί άμεσα, από τη στιγμή που οι έλεγχοι γίνονται με το σταγονόμετρο -εδώ δεν έγιναν καν στους ένστολους, που ήρθαν σε επαφή με ντόπιους αλλά και άλλους στρατιωτικούς από όλο τον κόσμο.

Το περιστατικό πέρασε μάλλον στα ψιλά της επικαιρότητας, λόγω και των ραγδαίων εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος, και η ζωή συνεχίζεται…

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής.

“Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ παίρνοντας υπόψιν της τα δημοσιεύματα των τοπικών και Πανελλαδικών ΜΜΕ,  ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, για κρούσμα κορονοϊού στο ΚΕΝΑΠ Σούδας με Νατοϊκό στρατιωτικό, ο οποίος έκανε βόλτες στην πόλη των Χανίων και διέμενε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας, έχει διαγνωστεί στην πατρίδα του με κορονοϊό.

Εδώ και ημέρες, παρά την λαϊκή αγανάκτηση και ανησυχία φορέων της πόλης μας για την ανεξέλεγκτη έτσι και αλλιώς συμπεριφορά των Νατοϊκών στρατευμάτων, και μάλιστα σε μία περίοδο όπου ο λαός προφυλάσσεται από την πανδημία του κορονοϊού, αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα!! Τον αέρα έτσι κι αλλιώς τους τον έχει δώσει τόσο η τωρινή κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη.

Καλούμε ΤΩΡΑ την Ελληνική κυβέρνηση, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων, να τους μαζέψουν όλους και να τους στείλουν από εκεί που ήρθαν.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: