Επιστροφή στο Μεσαίωνα – Οκτάχρονος πέθανε από διφθερίτιδα γιατί δεν είχε εμβολιαστεί!

Μια τραγική είδηση που δείχνει τις τραγικές συνέπειες της εξάπλωσης του ανορθολογισμού και της τάσης κατά του εμβολιασμού…

Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι δυστυχώς αληθινό. Εν έτει 2019, βρίσκουμε ξανά μπροστά μας ασθένειες που είχαν καταπολεμηθεί και εκλείψει από την περασμένη χιλιετία. Και ο λόγος είναι ότι το οκτάχρονο παιδί που κατέληξε μετά από σύντομη νοσηλεία δεν είχε κάνει το απαραίτητο εμβόλιο!

Συγκεκριμένα ένα οκτάχρονο παιδί κατέληξε τις προάλλες στο νοσοκομείο παίδων, ως συνέπεια της επιλογής των γονιών του. Έτσι έλαβε μόνο δύο από τις πέντε δόσεις του εμβολίου DTaP που παρέχει προστασία από τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκκύτη, χωρίς να κάνει άλλα εμβόλια, με βάση το εθνικό πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας. Όταν παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα, οι γονείς του το πήγαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για λαρυγγίτιδα. Οι γονείς όμως αρνήθηκαν την εισαγωγή του παιδιού και λίγες ώρες αργότερα το πήγαν στο εφημερεύον Παίδων. Εκεί διασωληνώθηκε άμεσα, αλλά κατέληξε μετά από δύο μέρες στην Εντατική.

Πρόκειται το πρώτο κρούσμα της μολυσματικής νόσου, και μάλιστα θανατηφόρο, μετά από το 1990! Η επέλαση του ανορθολογισμού -που μόνο τυχαία δεν είναι σε σχέση με τη γενικότερη κοινωνική-οικονομική κατάσταση στη χώρα μας- κατάφερε να αναστήσει έναν ξεχασμένο ιό και να δείξει τις τραγικές συνέπειες της εξάπλωσης του λεγόμενου “αντι-εμβολιαστικού κινήματος”.

Κατά τα άλλα, όμως, ο μεγάλος κίνδυνος είναι οι μετανάστες-πρόσφυγες που έρχονται να μας “μολύνουν” και να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: