Χριστουγεννιάτικα στολίδια αντί για νοσοκομειακό εξοπλισμό!

Η πλειοψηφία στο συμβούλιο της κοινότητας της Μυτιλήνης αρνήθηκε την πρόταση να χρησιμοποιηθεί ο περσινός στολισμός και το κονδύλι των 35 χιλιάδων ευρώ να δοθεί για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης

Οι αιρετοί Σύμβουλοι της παράταξης των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» Στρατής Μπαλάσκας και Μίνα Αδαλή στη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του Συμβουλίου κατέθεσαν πρόταση το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έχουν αποφασιστεί να ξοδευτούν για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στολισμούς εν μέσω πανδημίας, να γίνουν εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης. ο Δήμος Μυτιλήνης έχει προγραμματίσει την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων και στολισμούς για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ύψους περίπου 35.000 ευρώ.

Δεδομένης της πολυποίκιλης κρίσης σαν αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και ιδιαίτερα των σοβαρών κινδύνων που έχουν δημιουργηθεί για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, ζητήθηκε να προταθεί να ακυρωθεί η υλοποίηση των προγραμματισμένων στο μεγαλύτερο τους βαθμό. Και να χρησιμοποιηθεί ο περσινός στολισμός για τον διάκοσμο της πόλης και των χωριών. Το μεγαλύτερο μέρος δε του ποσού που έχει προϋπολογιστεί να διατεθεί για την προμήθεια εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης με ψήφους πέντε κατά (τρεις ψήφους της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες» και δυο ψήφους της παράταξης «Με συνέπεια και ευθύνη όλο για τη Μυτιλήνη») απέρριψε την πρόταση της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» που έλαβε τις δυο ψήφους των προτεινόντων και τις δυο ψήφους της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σύμφωνα με την πλειοψηφούσα πρόταση ζητείται να γίνει στολισμός και στις γειτονιές της πόλης!

Να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη

Στην ίδια χθεσινή συνεδρίαση οι Σύμβουλοι της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» πρότειναν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Επαγγελματιών (ΚΑΔ) που έχουν χαρακτηρισθεί πληττόμενες από την πανδημία του κορονοϊού να απαλλαγούν πλήρως και αναδρομικά από δημοτικά τέλη για το διάστημα που παραμένουν κλειστές. Το Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης ομόφωνα επί των παρόντων, αποδέχτηκε την πρόταση των αιρετών της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» την οποία και προωθεί στο Δήμο Μυτιλήνης.

Του Θράσου Αβραάμ από τη σελίδα stonisi.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: