Τον πρώτο ξενώνα αστέγων δημιουργεί στην Πάτρα ο Πελετίδης

Με δήμαρχο Πελετίδης δε θα μείνει δημότης να μην έχει πού την κεφαλή κλίναι…

Την έμπρακτη αλληλεγγύη του στα πιο αδύναμα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων δείχνει για ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή της Πάτρας. Ο λόγος για τους άστεγους, οι οποίοι ήδη φιλοξενούνται σε πανσιόν, με έξοδα της τοπικής κοινότητας. Στην προσπάθεια να διασφαλιστεί ένα μονιμότερο κατάλυμα για την ιδιαίτερα ευπαθή αυτή ομάδα πολιτών, ο δήμος Πατρέων προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου υπνωτηρίου αστέγων στην πόλη, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί ως το τέλος του χρόνου.

Ο ξενώνας αστέγων θα φιλοξενηθεί σε κτίριο επί της οδού Γούναρη και Μπουκαούρη, προσφέροντας στέγη σε 100 αστέγους σε πλήρη λειτουργία, ενώ σε πρώτη φάση θα μείνουν εκεί λιγότερα άτομα. Πέρα από την επέκταση του αριθμού των φιλοξενούμενων, ο χώρος προορίζεται και για άλλες υπηρεσίες, που θα καθοριστούν με απόφαση του Δ.Σ του Κοινωνικού Οργανισμού.

Ο αριθμός των αστέγων, με βάση τουλάχιστον τις φετινές αιτήσεις για το σχετικό επίδομα φτάνει τις 800, με τις μισές να έχουν εγκριθεί ως τώρα. Χωρίς σαφώς να λύνει το πρόβλημα, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την έλλειψη στεγαστικής πολιτικής προς όφελος του λαού, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό που γεννά το ίδιο το εκμεταλλευτικό κοινωνικό σύστημα, ο ξενώνας προσφέρει μια ανάσα ανακούφισης σε ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη ακόμα και από αυτή τη στοιχειώδη παροχή.

Το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου έχει φανεί και σε άλλες δράσεις, όπως η τράπεζα τροφίμων και το βαν ζεστού φαγητού και διανομής σε σχολεία, δομές και παιδικούς σταθμούς σε 13 σημεία σε ολόκληρη την πόλη. Την ώρα που άλλοι δήμαρχοι κομπορρημονούν για το φαίνεσθαι, ειδικά αυτές τις εορταστικές μέρες, προβαίνοντας σε εκδηλώσεις “φιλανθρωπίας”, μπροστά στις κάμερες, ο Κώστας Πελετίδης, αθόρυβα και αποτελεσματικά στέκεται στο πλευρό των δημοτών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, κι αυτό όχι μόνο επετειακά και “εορταστικά”, αλλά 365 μέρες το χρόνο.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: