Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε ετοιμότητα για να παρθεί πίσω η παράνομη και απάνθρωπη απόλυση του ανάπηρου εργαζόμενου στο Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»

Η άρνηση έστω και αναστολής εκτέλεσης της απόφασης εγείρει ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις του ίδιου του υπουργείου και της κυβέρνησης. Δηλαδή άνοιγμα διαδικασίας απολύσεων με πρόσχημα αδυναμία εκτέλεσης καθηκόντων από τους εργαζόμενους λόγω προβλημάτων υγείας ή αναπηρίας.

Σήμερα το πρωί (Σ.Σ. 5/8/2022) κατόπιν έκτακτης παράστασης διαμαρτυρίας της ΣΕΑΑΝ και του Σωματείου εργαζομένων Ψ.Ν.Α. στο Υπουργείο Υγείας έγινε συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα. Στην αντιπροσωπεία των φορέων κατά τη συνάντηση με την κυρία υπουργό συμμετείχε και η γενική γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, Μαίρη Αγρογιάννη. 

Η κυρία Γκάγκα στην αρχή προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόλυση του συναδέλφου με αναπηρία, βοηθού νοσηλευτή στο Ψ.Ν.Α., με πέρα για πέρα αντιεπιστημονικά επιχειρήματα, ότι δήθεν εργαζόμενοι με ψυχική νόσο δεν μπορούν να δουλεύουν σε χώρους υγείας, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι η ύπαρξη εργαζόμενου με αναπηρία στα Τ.Ε.Π. , επειδή δεν μπορεί να αποδώσει όπως οι άλλοι θα είχε ως αποτέλεσμα να  λιμνάζουν τα περιστατικά και να περιμένουν 8 και 10 ώρες. Η αντιπροσωπεία αντέτεινε ότι τα περιστατικά λιμάζουν στα Τ.Ε.Π. , γιατί δεν υπάρχει επάρκεια ιατρικού  και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ύστερα από την αποφασιστική αντίκρουση όλων των επιχειρημάτων της από πλευράς της αντιπροσωπείας, η υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν κατέχει το θέμα, δεν έχει νομικές γνώσεις αλλά και δεν είναι αρμοδιότητά της η ψυχική υγεία. Μετά από αυτό δεσμεύτηκε όταν επανέλθει η αρμόδια υφυπουργός για την ψυχική υγεία, κυρία Ράπτη, να γίνει ολοκληρωμένη συνάντηση με τη συμμετοχή και της ίδιας και δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και όπου μπορούν να δοθούν λύσεις. 

Στο αίτημα της αντιπροσωπίας να ανασταλεί η απόφαση το Δ.Σ. του Ψ.Ν.Α. για την απόλυση του συναδέλφου καταρχήν δήλωσε δυσκολία να γίνει κάτι τέτοιο και στη συνέχεια άγνοια για το αν αυτό μπορεί να γίνει. 

Η αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αναστέλλεται η απόφαση ενός διοικητικού οργάνου, αφού εδώ κατά καιρούς υπάρχει αναστολή ακόμα και νόμων και υπουργικών αποφάσεων, εκφράζοντας τον φόβο πως αν δε γίνει η αναστολή της απόφασης για την απόλυση μετά θα μας προβάλλουν ότι ναι μεν είχαμε δίκιο αλλά δεν μπορεί να γίνει επαναπρόσληψη.

Η αντιπροσωπεία υπογράμμισε στην Υπουργό και στους συγκεντρωμένους κατά την ενημέρωση έξω από το υπουργείο, ότι η απόλυση είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ 100% και απάνθρωπη και η άρνηση έστω και αναστολής εκτέλεσης της απόφασης εγείρει ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις του ίδιου του υπουργείου και της κυβέρνησης. Δηλαδή άνοιγμα διαδικασίας απολύσεων με πρόσχημα αδυναμία εκτέλεσης καθηκόντων από τους εργαζόμενους λόγω προβλημάτων υγείας ή αναπηρίας.

Κλήθηκαν οι εργαζόμενοι και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα να είναι σε ετοιμότητα, να στηριχτεί ολόπλευρα ο συνάδελφος. Να δοθεί το μήνυμα όπως ξέρει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και η ΣΕΑΑΝ ότι παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού μπορεί να δίνουν τις ανάλογες απαντήσεις με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων και των ΑΜΕΑ.  Για να παρθεί πίσω η απόλυση του εργαζόμενου με αναπηρία από το Ψ.Ν.Α. και να  κλείσει ο δρόμος στην κυβέρνηση για οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένων με πρόσχημα τα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση της ΣΕΑΑΝ:

Να παρθεί πίσω η επαίσχυντη απόφαση απόλυσης του ανάπηρου εργαζόμενου στο Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: