ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. – Νέο κατάπτυστο ρεσιτάλ αυταρχισμού, με παράνομη και καταχρηστική περικοπή μισθού, στον υπάλληλο – συνδικαλιστή πρόεδρο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Η παράνομη και αυθαίρετη απόφαση της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. σηματοδοτεί την αλαζονική – αυταρχική αντίληψη της Δημοτικής αρχής απέναντι σε όποιον ασκεί συνδικαλισμό και αναδεικνύει τις ευθύνες της για την πολιτική που εφαρμόζει. Φανερώνει  επιπλέον ότι δε διστάζουν ακόμη και να προχωρούν  σε κατάχρηση στον τρόπο  άσκησης της εξουσίας τους.

Ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ:

Μετά το τραγελαφικό «επίτευγμα» της Δημοτικής αρχής κεντρ. Κέρκυρας να στεγάσει 240 νήπια σε 14 άθλια containers… Ανάλογη  ανεπάρκεια σχεδιασμών υπάρχει  και στο  Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  Κέρκυρας. Οι γονείς έμειναν για δεύτερη χρονιά «στο περίμενε», με δεκάδες βρέφη εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.  Κατά τ’ άλλα περίσσεψαν οι μεγαλοστομίες  για οράματα και ενσυναίσθηση  απέναντι στις ανάγκες  των δημοτών και των οικογένειών τους.

     …Αντί όμως ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους, τα βάζουν με τους εργαζόμενους ! 

    Η εντεταλμενη Δημοτικός σύμβουλος Παιδείας και πρόεδρος του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. κα Μαρία Ζερβού, με αρωγό και τη διεύθυνση  του συνδέσμου, έχουν επιδοθεί σε ένα αδιάκοπο «κυνήγι μαγισσών», στοχοποιώντας κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστή που τολμά να έχει λόγο και να αναδεικνύει τα χάλια και τις ελλείψεις στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

    Αρέσκονται να κάνουν λόγο για νομιμότητα, ενώ στην πράξη διοικούν με μεθοδεύσεις «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». 

    Αντιμετωπίζουν άλλους εργαζόμενους με κριτήρια προσωπικής ή πολιτικής εμπάθειας. Εδώ ακριβώς εντάσσονται  οι μετακινήσεις εργαζομένων από σταθμό σε σταθμό, με πρόσχημα τα κενά προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς (συνέπεια όμως των δικών τους ευθυνών και ανεπαρκών σχεδιασμών), αλλά και για τιμωρητικούς λόγους. Συγχρόνως  σε άλλους εργαζόμενους δείχνουν προκλητική εύνοια που βγάζει πλέον μάτι (π.χ. η επιλογή ημετέρων στη θέση αναπλ. τμηματάρχη του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ., παρακάμπτοντας απ’ τον πίνακα  μοριοδότησης άλλους συναδέλφους  με περισσότερα μόρια και χρόνια υπηρεσίας).   

    Η παράνομη και αυθαίρετη απόφαση της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. για απαλλαγή του προϊσταμένου του 4ου παιδικού σταθμού απ’ τα καθήκοντά του (και συνδικαλιστή προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας), σηματοδοτεί την αλαζονική – αυταρχική αντίληψη της Δημοτικής αρχής απέναντι σε όποιον ασκεί συνδικαλισμό και αναδεικνύει τις ευθύνες της για την πολιτική που εφαρμόζει. Φανερώνει  επιπλέον ότι δε διστάζουν ακόμη και να προχωρούν  σε κατάχρηση στον τρόπο  άσκησης της εξουσίας τους. Είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωση τις διοικητικές αυθαιρεσίες, όπως η απόπειρα σπασίματος κλειδαριών του 4ου Παιδικού Σταθμού σε μέρα μη εργάσιμη, πράξη παράνομη η οποία και καταγγέλθηκε στο Αστ. Τμήμα Κέρκυρας. 

Είχαμε επίσης καταδικάσει τις δημόσιες -μέσω εφημερίδων-  συκοφαντικές απειλές της κας Προέδρου  του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ., για ΕΔΕ στον προϊστάμενο του 4ου παιδ. σταθμού για δήθεν παρακώλυση εργασιών, ενώ επί 3 μήνες  δεν έχει προχωρήσει καμιά εργασία για μετατροπή του σε βρεφικό σταθμό. 

   Μετά απ’ τα παραπάνω η κατάσταση παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς είναι η παρακάτω : 

  • Έκλεισαν με το «έτσι θέλω» μέσα στον Οκτώβρη τον παιδικό σταθμό Σγουράδων και μετακίνησαν το προσωπικό (γνωστή πια η ταχτική τους) στο παιδικό σταθμό Κασσωπαίων (Σινιές), επειδή εκεί  έληξαν οι 8άμηνες συμβάσεις και των δυο εργαζομένων του ΟΑΕΔ. 

Οι δυο βρεφικοί σταθμοί που διατυμπάνιζαν ότι θα είναι έτοιμοι αρχές Νοέμβρη στην πόλη της Κέρκυρας, τώρα αποδεικνύεται ότι καρκινοβατούν, με νέο ορίζοντα μάλλον… το γνωστό «φέξε Μάη μου !». 

  • Ακόμα και οι ελάχιστες προσλήψεις εκτάκτων (καμιά 20αριά), «κόλλησαν» κι αυτές στις μυλόπετρες της γραφειοκρατίας του «επιτελικού» κράτους. 
  • Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ούτε λόγος, αφού  εφαρμόζουν πιστά την επίσημη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία είναι η επέκταση των κάθε λογής ελαστικών σχέσεων εργασίας. Εδώ αποκαλύπτεται και η υποκρισία της Δημοτικής αρχής που «χαϊδεύει τα αυτιά» των συμβασιούχων του ΕΣΠΑ,  ότι τάχα θα τους μονιμοποιήσει ! 

    Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες αξιοποιούν το νόμο Χατζιδάκη για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και όσων εργαζομένων αντιστέκονται και κινητοποιούνται, διεκδικώντας λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες για μόνιμη σταθερή δουλειά, για τα κοινωνικά  δικαιώματα στην παιδεία – προσχολική αγωγή κλπ.  

    Η εκδικητική και παράνομη περικοπή ύψους 400 ευρώ απ’ το μισθό του υπαλλήλου βρεφονηπιοκόμου – Βαγγέλη Χριστοδούλου, προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας, χωρίς να έχει προηγηθεί ΚΑΜΙΑ διοικητική πράξη σε βάρος του, εντάσσεται ακριβώς στο παραπάνω πλαίσιο, δηλαδή στην στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.  

Αυτές οι τρομοκρατικές μεθοδεύσεις ενάντια σε συνδικαλιστές, δε θα περάσουν !…

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της Κέρκυρας θα δώσουν στη Δημοτική αρχή ηχηρή απάντηση, καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν με όπλο τον αυταρχισμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ : 

  • Την Διοίκηση  του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Κέρκυρας να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταγγείλλει δημόσια τη Δημοτική αρχή και την πρόεδρο του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. για τον πόλεμο στοχοποίησης του συναδέλφου τους και πρόέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας.
    Να διεκδικήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την επιστροφή του παράνομα παρακρατηθέντος μισθού του με κάθε τρόπο (παράσταση διαμαρτυρίας, στάση εργασίας, ανάληψη εξόδων νομικής υποστήριξης στον συνάδελφο κλπ.). 
  • Την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και τα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της Κέρκυρας να στηρίξουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συνάδελφο. Να καταγγείλουν τη Δημοτική Αρχή και να απαιτήσουν την καταβολή του μισθού του, να δώσουν δυναμική, αγωνιστική απάντηση σε όσους ασκούν αυταρχισμό σε συνδικαλιστές που η δράση τους ενοχλεί. 

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: