Ρατσιστική επίθεση σε δομή για ανήλικους πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο!

Αυτή η έκρηξη φασιστικού μίσους δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς το δηλητήριο του ρατσισμού καλλιεργείται συστηματικά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι οι δράστες της θρασύδειλης επίθεσης σε ανήλικα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο πιστεύουν ακράδαντα στο τρίπτυχο “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια” και φοβούνται ότι κινδυνεύει η “ορθοδοξία μας” από τον “εξισλαμισμό”. Αυτό δεν τους εμπόδισε καθόλου να επιτεθούν σε μια δομή ασυνόδευτων ανηλίκων την οποία διαχειρίζεται η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος.

Πρόκειται για μια συμμορία 10 νεαρών, οι οποίοι μπούκαραν και κατέστρεψαν το μέρος που φιλοξενούνταν ανήλικοι 12-15 ετών, οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδηρογροθιές και δοκάρια, βρίζοντας ρατσιστικά και απειλώντας. Δε δίστασαν μάλιστα να κυνηγήσουν τα ανυπεράσπιστα παιδιά, χτυπώντας τα με μανία. Το σχέδιο φαίνεται να ήταν καλά οργανωμένο και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτή η έκρηξη φασιστικούς μίσους δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς το δηλητήριο του ρατσισμού καλλιεργείται συστηματικά εδώ και χρόνια στην περιοχή (όπως φυσικά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας), εν προκειμένω με την πλήρη συνενοχή και υποδαύλιση εκ μέρους των τοπικών αρχών. Το πόσο το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι αποδεικνύεται από την επίθεση του μέχρι πέρσι δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέρη Γαβότση, για υποκίνηση σε βία, όταν το 2016 εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε δημότη να “ανοίξει κεφάλια” ώστε να μην εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή. Την ίδια χρονιά, μερίδα γονέων είχε απαιτήσει το διαχωρισμό των προσφυγόπουλων από τα παιδιά τους στα σχολεία, επικαλούμενοι δήθεν λόγους υγείας, αλλά και τις “θρησκευτικές διαφορές”. Επιχειρήματα που δυστυχώς έκτοτε ακούγονται αρκετά συχνά ως τις μέρες μας σε διάφορες περιοχές, πατώντας φυσικά και στη συνειδητή κρατική αδιαφορία σε ό,τι αφορά την επάρκεια των υποδομών, αλλά και των παιδαγωγικά ορθών μέτρων για την ένταξη των παιδιών στις κατά τόπους σχολικές μονάδες. Μάλιστα, λίγο καιρό αργότερα σύρθηκαν στα δικαστήρια ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.ΣΥ στο Ωραιόκαστρο, όπως και ένας γονέας, επειδή αντιτάχθηκαν στη ρατσιστική υστερία του δημάρχου και ορισμένων γονέων. Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί πριν δυο χρόνια το απαράδεκτο περιστατικό οδηγού το ΟΑΣΘ, που απαίτησε από προσφυγόπουλα να κατέβουν από το λεωφορείο, μολονότι διέθεταν κάρτα απεριόριστων διαδρομών.

Όπως προείπαμε, όλα αυτά δεν αποτελούν κάποια “ιδιαιτερότητα” ή ένα μεμονωμένο φαινόμενο που αφορά το συγκεκριμένο δήμο, αλλά σύμπτωμα μιας ευρύτερης κατάστασης που αγγίζει δυστυχώς σημαντικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, με την αμέριστη βοήθεια των κυρίαρχων ΜΜΕ και πολιτικών παραγόντων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Αυτό όμως που αναδεικνύεται πιο καθαρά σε αυτή την περίπτωση, είναι πώς η σταδιακή κλιμάκωση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού οδηγεί τελικά με μαθηματική ακρίβεια από λεκτικές αντιπαραθέσεις σε βίαιες επιθέσεις ακόμα και κατά παιδιών. Γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός και καμία ανοχή απέναντι σε συμπεριφορές που φέρουν μέσα τους αναπόφευκτα το σπέρμα του μίσους και τους αίματος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: