“Ποιος έχει τα πλακάτ, ποιος θα αγαπά τα ΜΑΤ…” – Αστυνομικό-οργανωτή ορίζει η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις!

Όσοι πιστεύουν πως ο ρόλος της αστυνομίας είναι απλώς να “πατάσσει την ανομία”, μπορούν να το ξανασκεφτούν. Η επικαιρότητα τους δίνει αρκετό υλικό για να αναθεωρήσουν την άποψή τους.

Φαντάζεστε έναν αστυνομικό σε ρόλο συντονιστή για μια διαδήλωση; Να δίνει συνθήματα στους διαδηλωτές και να συντονίζει τα μπλοκ; Ούτε κι εμείς προφανώς. Γιατί ο οργανωτής-αστυνομικός που προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους διαδηλωτές, προφανώς δεν έχει σχέση με… “οργανωτή κερκίδας”, τον υπεύθυνο μιας κινητοποίησης και γενικώς οτιδήποτε κινηματικό.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο με 18 άρθρα και επέλεξε την προσφιλή τακτική της διαρροής στον Τύπο, για να προετοιμάσει το κλίμα. Οργανωτής που ενημερώνει τους διαδηλωτές για τις υποχρεώσεις τους, διαμεσολαβητής-αστυνομικός που ενημερώνεται για ό,τι συμβαίνει και ψηφιακή ενημέρωση για να μην ταλαιπωρείται το κοινό.
Ποιος έχει τα πλακάτ;… που τραγουδάει και μια ψυχή.

Μα δεν έπρεπε να μπει επιτέλους (νόμος και) τάξη; μπορεί να αναρωτηθεί κανείς. Μια αφελής απορία που φανερώνει άγνοια. Γιατί καμία πορεία στο κέντρο της πόλης δε γίνεται χωρίς αστυνομική άδεια ή μια σχετική συνεννόηση για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει. Συνεπώς αλλού στοχεύει το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση. Να βάλουν έναν δερβέναγα που θα έχει το γενικό πρόσταγμα για κάθε διαδήλωση, θα τις ελέγχει ασφυκτικά και θα επιβάλει όρια που δε θα ενοχλούν την εκάστοτε κυβέρνηση και τα αφεντικά της.

Οι μεθοδευμένες κινήσεις των κυβερνήσεων δείχνουν πως στοχοποιούν τον εχθρό λαό, δίνοντας στην αστυνομία τον ρόλο του εκτελεστικού οργάνου. Όσοι πιστεύουν πως ο ρόλος της τελευταίας είναι να… “πατάσσει την ανομία”, γενικά και αόριστα, μπορούν να το ξανασκεφτούν. Η πραγματικότητα θα τους δώσει αρκετό υλικό για να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: