Πίσω από το «τουριστικό θαύμα»: 53,6% των Ελλήνων δεν κάνουν ούτε μια βδομάδα διακοπές

Η πραγματική εικόνα που κρύβεται πίσω από τα «επιχειρηματικά θαύματα» και τα «ρεκόρ». Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, έρχονται να επιβεβαιώσουν και επίσημα αυτό που οι εργαζόμενοι και ο λαός μας ζουν στο πετσί τους.

Η πραγματική εικόνα που κρύβεται πίσω από τα «επιχειρηματικά θαύματα» και τα «ρεκόρ» στον τουρισμό είναι σκληρή για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η Eurostat, έρχονται να επιβεβαιώσουν και επίσημα αυτό που οι εργαζόμενοι και ο λαός μας ζουν στο πετσί τους. Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (για την ακρίβεια 53,6%) δεν είχαν να πληρώσουν ούτε για μια βδομάδα διακοπές το 2016.

Πίσω από το «τουριστικό θαύμα»: 53,6% των Ελλήνων δεν κάνουν ούτε μια βδομάδα διακοπές

Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ίδια περίοδο ανέρχεται στο 33% (…αυτό θα πει Ευρώπη των λαών). Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση (…από το τέλος) πάνω από τη Ρουμανία (67%), την Κροατία (62,8%) και τη Βουλγαρία (56,4%).

Όταν είσαι άνεργος, απλήρωτος, δεν έχεις εισόδημα ικανό να καλύψεις βασικές ανάγκες, οι διακοπές απλά φαντάζουν πολυτέλεια κι ένα άπιαστο όνειρο.

Πίσω από τη βιτρίνα του τουρισμού, τις διαφημίσεις με τα ειδυλλιακά τοπία,  τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της χλιδής, κρύβονται ο εργασιακός μεσαίωνας και τα κάτεργα για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό, η αυξανόμενη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και η ματωμένη ανάπτυξη που χτίζεται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων· βρίσκεται το σύστημα της εκμετάλλευσης που ορίζει για το λαό τις διακοπές εμπόρευμα πολυτελείας και όχι κοινωνικό δικαίωμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: