Τήνος-ανεμογεννήτριες: Η αστυνομία λειτούργησε ως εργολάβος της εταιρίας, τραυματίζοντας 7 κατοίκους!

Μια ακόμη κινητοποίηση των κατοίκων χτυπήθηκε ωμά και απρόκλητα από τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στο νησί με κυβερνητική εντολή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 7 τραυματίες διαδηλωτές, από τους οποίους οι 2 χρειάστηκε να παραμείνουν στο Κέντρο Υγείας Τήνου.

Ποιο είναι το καλύτερο παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ); Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο δρουν σαν σεκιούριτι των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Κι αυτό ακριβώς συνέβη χτες τα ξημερώματα στην Τήνο, όπου οι κάτοικοι δίνουν έναν σκληρό αγώνα για να σώσουν το νησί τους από τους αετονύχηδες και την καταστροφή που μπορούν να φέρουν οι ανεμογεννήτριες.

Οι κάτοικοι του νησιού προχώρησαν σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Χώρας, για να κατευθυνθούν στη συνέχεια στο χωριό Τριπόταμος, από όπου θα περνούσαν τα οχήματα με τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών. Αυτά όμως είχαν ισχυρή συνοδεία ΜΑΤ κι αστυνομικών δυνάμεων που απαγόρευσαν την κυκλοφορία για… “λόγους ασφαλείας”, ενώ δε δίστασαν να επιτεθούν στους κατοίκους και να στείλουν κάποια άτομα στο Κέντρο Υγείας της Τήνου!

Δείτε το βίντεο με στιγμιότυπα από τη συμπλοκή.

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τον αυταρχισμό της αστυνομίας και σημειώνει τα εξής:

«Μια ακόμη κινητοποίηση των κατοίκων χτυπήθηκε ωμά και απρόκλητα από τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στο νησί με κυβερνητική εντολή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 7 τραυματίες διαδηλωτές, από τους οποίους οι 2 χρειάστηκε να παραμείνουν στο Κέντρο Υγείας Τήνου. Η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στην Τήνο γίνεται ενάντια στη θέληση του ίδιου Τηνιακού λαού, που το έχει αποδείξει με τις κινητοποιήσεις του εδώ και πάνω από 1 χρόνο!

Tο ΚΚΕ καταθέτει από την πρώτη στιγμή, όλες του τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα του λαού της Τήνου ενάντια στην πολιτική που παραδίδει την Ενέργεια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μιας πολιτικής που οδηγεί και σε τεράστια επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας από τα ολοένα και ακριβότερα τιμολόγια ενέργειας και σε κατεστραμμένα φυσικά οικοσυστήματα.

Το “πράσινο” μείγμα στην απελευθερωμένη Ενέργεια, είναι κατάμαυρο για τον λαό και το εισόδημά του, με τις τιμές σε βασικά αγαθά να ανεβαίνουν συνολικά, εξαιτίας και της ακριβότερης ηλεκτρικής ενέργειας και την “ενεργειακή φτώχεια” να θεριεύει.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για τη καταστολή και τη τρομοκρατία που εξαπολύει εναντίον του τηνιακού λαού και απαιτούμε να αποσύρει εδώ και τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν εγκατασταθεί στο νησί, αναλαμβάνοντας ρόλο “σεκιουριτάδων” του αιολικού πάρκου».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: