Πρωτοφανής αστυνομοκρατία στα Άγραφα για να στήσει η ιδιωτική εταιρεία τις ανεμογεννήτριές της

Ένα ακόμα επεισόδιο στον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση που χρησιμοποιείται προκειμένου να παραδοθεί δημόσια γη στους ιδιωτικούς ομίλους.

Δεν πέρασε καιρός απ’ όταν γράψαμε στην Κατιούσα για την προσπάθεια παρεμπόδισης με χρήση χημικών και κροτίδες κρότου – λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις της εισόδου στο Δημαρχείο Καρδίτσας δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και αντιπροσωπείας φορέων που αντιστέκονται στην παραχώρηση της γης των Αγράφων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Ένα ακόμα επεισόδιο στον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση που χρησιμοποιείται προκειμένου να παραδοθεί δημόσια γη στους ιδιωτικούς ομίλους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της  η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ, που κάνει λόγο για έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα Άγραφα.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες στα βουνά των Αγράφων υπάρχει παρουσία πρωτοφανούς αστυνομικής δύναμης ανδρών των ΜΑΤ και ανδρών της Ασφάλειας για να διαφυλάξουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μέσα από τους φορείς του κινήματος (σωματεία, σύλλογοι κ.ά.), έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην καταστροφή του φυσικού πλούτου, στην παράδοση δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες για την κατασκευή ανεμογεννητριών, καθώς επίσης και στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας. Έτσι πραγματοποίησαν κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, άνδρες της Ασφάλειας φωτογράφιζαν πινακίδες αυτοκινήτων από διαδηλωτές και κατοίκους, προσπαθώντας έτσι να τρομοκρατήσουν τους συγκεντρωμένους. Παρών στην κινητοποίηση ήταν ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Λίμνης Πλαστήρα με το ΚΚΕ Βασίλης Ελευθερίου, που εξέφρασε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης.

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού της περιοχής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο που άφησε στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Παραδίδουν τη γη και την Ενέργεια στους ιδιώτες και ταυτόχρονα αυξάνουν δραματικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, πληρώνοντας για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα την περιβόητη ανάπτυξη για όλους.

Επίσης δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Νάνος, που παρά τα κροκοδείλια δάκρυα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έβαλε σε ψηφοφορία το ψήφισμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για να καταδικάσει την αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή, αφού είναι γνωστό πως μέρος των δημοτικών του συμβούλων που ανήκαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή είχαν ψηφίσει υπέρ για την κατασκευή του έργου.

Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ δηλώνει πως θα πρωτοστατήσει με τους εκλεγμένους της μέσα στους φορείς του κινήματος, στα Δημοτικά Συμβούλια, στη Βουλή, για να δυναμώνει το κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, για να μπει φραγμός στη παράδοση της γης και της Ενέργειας στους ιδιώτες.

Το όχι του λαού πρέπει να λέγεται από τη σκοπιά των αντικειμενικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα ο ενεργειακός σχεδιασμός να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση ο κλάδος της Ενέργειας να κοινωνικοποιηθεί και η ΔΕΗ, ενταγμένη σε Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, να λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών στο πλαίσιο πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού. Αυτή η λύση που προτείνει το ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού».

Δείτε ακόμα:

Άγραφα ώρα 0 – Μπουλντόζες, κλούβες, σεκιουριτάδες και αστυνομοκρατία στα 2000 μέτρα (ΦΩΤΟ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: