Στα σχολεία μας δεν έχουν δουλειά οι φασίστες

Φασιστοειδή της Κύπρου μπήκαν νύχτα σε σχολεία κι έγραψαν εμετικά συνθήματα, χύνοντας το φασιστικό, ρατσιστικό τους δηλητήριο, αλλά πήραν την κατάλληλη απάντηση από τους μαθητές.

Στο λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα στο Φρέναρος, ένα χωριό μόλις 10 χιλιόμετρα νοτιότερα της πόλης της Αμμοχώστου, που ένα μέρος του εμπίπτει στο «έδαφος» της βρετανικής βάσης Αγίου Νικολάου, απόγονοι φασιστοειδών στοιχείων του “Εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες…” παραρτήματος Κύπρου ανέγραψαν συνθήματα όπως «Ελλάς, στρατός, εθνικισμός», «μπουνιές και κλωτσιές στους αριστερούς τουρκόφιλους μαθητές και καθηγητές» «σφαίρες στα κεφάλια αριστερών» και «θάνατο στους κομμουνιστές».

Στα σχολεία μας δεν έχουν δουλειά οι φασίστες

Στα σχολεία μας δεν έχουν δουλειά οι φασίστες

 

 

Η απάντηση ήτανε άμεση από τους μαθητές:
Στα σχολεία μας δεν έχουν δουλειά οι φασίστες! «Εμείς, ως μαθητές του Λυκείου, μένουμε ενωμένοι και επιθυμούμε να ανακαλύψουμε ποιοι κουβαλούν ακόμη αυτά τα σάπια μυαλά και να τα απομονώσουμε. Γι’ αυτό τον λόγο κάποιοι μαθητές μαζί με την καθηγήτρια της τέχνης, σχεδίασαν διάφορα έργα τέχνης για να καλύψουν τη ρύπανση που άλλοι δημιούργησαν στο σχολείο μας. Σε δημοκρατικά σχολεία, δεν χωρούν τέτοια κρούσματα και τέτοια μυαλά».

Στα σχολεία μας δεν έχουν δουλειά οι φασίστες

Εδώ βλέπετε αρχαιοελληνικό σύμβολο κατά των κομμουνιστών και την αγάπη του φασίστα για την ορθογραφία: κουμμουνιστές, με “Κου” στην αρχή, για να γεμίζει το στόμα -καθώς αδειάζει το μυαλό

Στα σχολεία μας δεν έχουν δουλειά οι φασίστες

Για το περιστατικό ανακοίνωση έβγαλε και η ΠΕΟΜ:
Ως ΠΕΟΜ καταδικάζουμε τα φασιστικά συνθήματα που έγραψαν νυχτοβάτες στους τοίχους του Λυκείου Κοκκινοχωρίων. Βρικολάκιασε και πάλι το μαύρο παρελθόν του τόπου μας. Οι νυχτοβάτες φασίστες γέμισαν τους τοίχους του σχολείου με εθνικιστικά, ρατσιστικά και γεμάτα μίσος συνθήματα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο στόχος τους δεν είναι να πείσουν με επιχειρήματα για τις απόψεις τους, αλλά να εκφοβίσουν τους μαθητές. Οι πολιτικοί απόγονοι αυτών που υπήρξαν η αφορμή για την εισβολή της Τουρκίας με το προδοτικό τους πραξικόπημα, ξανακτύπησαν για να μας θυμίσουν ότι οι δημοκρατικοί μαθητές και ευρύτερα ο λαός πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την ελευθερία σε αυτόν τον τόπο. Να μας θυμίσουν ότι ο αντικατοχικός μας αγώνας για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, περνά μέσα και από την πάλη ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Αν οι θρασύδειλοι φασίστες είχαν σκοπό να εκφοβίσουν εμάς τους μαθητές και τις μαθήτριες σε περίοδο μαθητικών εκλογών, να είναι σίγουροι πως δεν θα το πετύχουν γιατί εμείς στεκόμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα μίσους και φανατισμού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: