Σπάτα: Νηπιαγωγείο στεγάζεται με ενοίκιο σε χώρο πρώην ταβέρνας (ΦΩΤΟ)

Ερωτηματικά γεννώνται σύμφωνα με την καταγγελία γονέα για την καταλληλότητα και την ασφάλεια των χώρων του νηπιαγωγείου, τόσο τους εξωτερικούς, όσο και τους εσωτερικούς.

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες γονέα (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του περιοδικού) σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες στεγάζεται το 4ο και 5ο νηπιαγωγείο Σπάτων. Κατ’αρχάς τα νηπιαγωγείο στεγάζονται με ενοίκιο σε χώρο πρώην ταβέρνας και, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την καταγγελία, ο εξωτερικός χώρος από πάνω είναι κλειστός με κεραμίδια, ενώ από μπροστά έχει τοιχίο και κάγκελα μέχρι πάνω, ένα περιβάλλον που αναρωτιέται κανείς κατά πόσον προδιαθέτει ευνοϊκά τα νήπια να φοιτήσουν σε αυτό.

Ακόμα μεγαλύτερα ζητήματα ωστόσο ανακύπτουν τις συνθήκες που – πάντα σύμφωνα με την καταγγελία – επικρατούν στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς η αίθουσα στην οποία κοιμούνται τα παιδιά είχε μούχλα και μόνο κατόπιν πιέσεων της διευθύντριας εξασφαλίστηκε το βάψιμό της. Μάλιστα, πριν μια τριετία είχε πέσει ένα κομμάτι σοβά από το ταβάνι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς καθώς ήταν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Άγνωστο είναι επίσης αν μπορούν τα παιδιά και οι διδάσκοντες να βγουν εύκολα από αυτό το κτίριο σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται να υπάρχει εδώ και 3 χρόνια έγκριση για ένα οικόπεδο ώστε να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, με το σχέδιο ωστόσο να βρίσκεται σε έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα χωρίς αποτέλεσμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: